Galéria

10 téli retro dolog, ami azonnal visszarepít a '90-es évekbe

Forrás:

Minél szélesebb és hosszabb szárú volt a farmer, annál menőbbnek számítottál. Persze ez azzal járt, hogy télen majdnem térdig felszívta az összes latyakot és mindig letapostad a varrást, dehát a divat nagy úr...


Forrás: Már egy ideje kezd újra népszerűvé válni mind a bársony, mind pedig a body fazonú felsők, de a '90-es években inkább tortúra volt viselni ezeket. Szúrtak, szorosak voltak, és azokat a kapcsokat is képtelenség volt ki- és bekapcsolni...
Forrás:

Télen szüleink előszeretettel kényszerítettek ebbe a szörnyűségbe, ami bár meleg volt és praktikus, mégis tönkre vágta az egész napodat bumfordiságával. Bár amikor az osztályban megláttad, hogy a többi gyerek is ebben érkezett, rögtön jó kedved lett és vidáman hógolyóztatok a szünetben!


Forrás:

Ha azok közé a szerencsések közé tartoztál, akik ki tudtak könyörögni egy vastagtalpú cipőt a szüleidtől, akkor biztos, hogy nagyon irigyeltek érte a suliban. Ezek a csótányroppantónak is becézett cipőszörnyek a Spice Girls '96-os berobbanása után váltak hihetetlenül népszerűvé a tinilányok körében.


Forrás:

Ha nem simítgattad ki a karácsonyi édességek csillogós papírjait és tetted el „emlékbe” azokat, akkor tényleg a '90-es években voltál gyerek?


Forrás:

A családi összejövetelek (főleg a szilveszterek) elmaradhatatlan partifalatkái voltak a szépen elkészített szendvicsek. Általában sonkával vagy szalámival tuningolták, melyre vékony szeletekre vágott csemegeuborka került, amit reszelt sajttal és az elmaradhatatlan piros arannyal pimpeltek nagymamáink a jeles alkalomra.


Forrás:

Kisebbek kedvence volt a legendás TV-maci, akinek a karácsonyfa alakú könyvecskében megbújó kalandjai tipikus téli esti mesének számított. Te is emlékszel még rá?


Forrás:

Gyerekkorunk leggyűlöltebb ruhadarabja ez a csősapkának is nevezett förtelem, amit valamilyen rejtélyes ok miatt az ismerőseink szülei egységesen imádtak. Különleges ismertetőjele, hogy kivétel nélkül szúrós, vastag fonalból készült, és nem tudtad olyan rövid ideig viselni, hogy ne nyomja szét teljesen a hajad. Ismerünk olyat is, akinek klausztrofóbiája van mér a gondolattól is, hogy ezt a sapkafélét újra fel kellene vennie.


Forrás: A régészek szerint '94 és '96 közötti időszakban a hazai lakosság jelentős része rendelkezett a legendás Hawk's dzsekivel. Ez az uniszex darab két színkombinációban volt a legjellemzőbb: a képen is látható fehér-zöldben, illetve létezett egy bordóspiros-fekete kombinációja is. Az ujjai lecipzározhatók voltak, és a mellény részét lehetett önállóan is viselni. Neked melyik volt meg? Szeretted vagy inkább rémálmaidban jöjjön elő?
Forrás:

Az egyik legmegosztóbb édesség volt! Volt, aki egyenesen imádta, és persze, akad, aki nem adta lejjebb a klasszikus verziónál.