Galéria

2019 volt Harry és Meghan közös életének legnehezebb éve

Forrás:

A hercegnét brit barátai óvták attól, hogy feleségül menjen a herceghez, azt mondták, hogy a pletykalapok tönkreteszik majd az életét. “Valószínűleg nehéz ezt megérteni, de akkor fogalmam sem volt róla, hogy mivel jár ez” – mondta most Meghan. – “Amikor találkoztam leendő férjemmel, a barátaim boldogok voltak, mert látták, hogy én is az vagyok, de a brit barátaim azt mondták: 'Biztosan remek ember, de ne tedd meg, mert a pletykalapok tönkreteszik az életed.'” A 38 éves ex-színésznő azonban elmondása szerint “rendkívül naivan” nem értette, mire céloznak a barátai, és azt felelte nekik: “De hát nem is szerepelek a pletykalapokban.” A sussexi hercegné bevallotta: megpróbálta a tipikus brit hozzáállást felvenni, vagyis rezzenéstelen arccal viselni mindent, ami jön, de nem volt felkészülve a média ilyen mértékű érdeklődésére. A hercegné néhány hete beperelte a Mail on Sunday nevű lapot, amiért engedély nélkül nyilvánosságra hozott egy levélváltást Meghan és édesapja között. Harry szintén perel: ő a Sun, a News of the World és a Daily Mirror nevű kiadványokat vádolja azzal, hogy feltörték és lehallgatták telefonos hangpostáját.


Forrás:

A napilapok elleni jogi lépéseket Harry azzal magyarázta: “Láttam, mi történik, amikor valaki, akit szeretek, olyan mértékben árucikké válik, hogy többé már nem tekintik és kezelik valóságos személyként... Elvesztettem az édesanyámat, és most azt látom, hogy a feleségem ugyanazoknak a hatalmaknak válik áldozatává.” Édesanyját, Diana walesi hercegnét valósággal üldözte a média, ez vezetett hirtelen és tragikus halálához is 1997. augusztus 31-én. A hercegné 36 évesen vesztette életét a párizsi autóbalesetben, fiai, Vilmos és Harry mindössze 15 és 12 évesek voltak. A két herceg nem sokkal édesanyjuk halála után tudomást szerzett róla, hogy a Dianát üldöző paparazzók még akkor is fotózták édesanyjukat, amikor a hercegné haldoklott az őt szállító Mercedes hátsó ülésén.


Forrás:

Már tavaly óta pletykálják, hogy a két fivér – és így családjaik – között az utóbbi időben megromlott a viszony. Harry herceg így beszélt erről az ITV-n hétfőn sugárzott dokumentumfilmben: “Elkerülhetetlen, hogy ebben a szerepben, ebben a munkakörben, és az alatt a nyomás alatt, aminek ez a család ki van téve, megtörténjenek dolgok. De testvérek vagyunk, mindig is testvérek leszünk, pillanatnyilag valóban külön utakon járunk, de mindig ott leszek neki, ahogy tudom, hogy ő is mindig ott lesz nekem. Nem találkozunk olyan gyakran, mint régen, mert nagyon elfoglaltak vagyunk. De nagyon szeretem őt, és a dolgok (a viszálykodásról szóló pletykák – a szerk.) nagy részét semmiségekre alapozzák. Ahogy mondtam, testvérekként vannak rossz és jó napjaink.” Egy királyi családhoz közel álló forrás azt mondta a BBC-nek, hogy Vilmos nagyon dühös lett az öccsére, amiért ezt nyilatkozta. Bár a Kensington-palota hivatalos közleményt nem adott ki, egy másik forrás azt mondta, hogy Vilmos inkább aggódik a testvére mentális egészségéért, mert a dokumentumfilmből úgy tűnik, Harry és Meghan pillanatnyilag magányosak és sebezhetők.


Forrás:

A herceg édesanyja halála után mentális problémákkal küzdött, amelyeket sokág magának sem vallott be. Csaknem húsz évig igyekezett nem is gondolni édesanyja, Diana hercegné halálára, ám a feldolgozatlan gyász megbosszulta magát: a herceg borzalmas két évet élt át, szorongás és kitörni készülő agresszió nehezítette mindennapjait, míg végül 28 éves korában szakértőhöz fordult segítségért. Harry most azt mondta: “Azt hittem, már túl vagyok a veszélyen, de hirtelen minden visszatért, és kezelnem kell ezt a dolgot. Folyamatos menedzselést igényel, hogy meg tudjak küzdeni a rám nehezedő nyomással. Ennek a munkának része, hogy bátornak mutassuk magunkat, de nagyon sok minden van, ami bánt engem és a feleségem, főleg azért, mert ezek nagy része kitaláció.” A herceg évek óta küzd azért, hogy a mentális betegségeket az emberek ne tekintsék stigmának, többek között ezért vett részt Vilmossal és Katalin hercegnével együtt több ilyen kezdeményezésben, nemrégiben pedig Ed Sheerannel működött együtt a lelki egészség világnapja alkalmából.


Forrás:

A 38 éves hercegné bevallotta, hogy más nőkhöz hasonlóan ő is megküzdött az anyaság kezdeti kihívásaival: “Bármelyik nő, különösen ha éppen terhes, sebezhető.” Ha ehhez még hozzájön az a nyomás, amit ő megtapasztal, akkor elmondása szerint roppant nehéz helytállni friss anyukaként és friss házasként. Meghan megköszönte a riporternek, hogy egyáltalán érdeklődött a hogyléte felől: “Nem sok ember kérdezte meg, hogy jól vagyok-e.” “Fogalmazhatunk úgy, hogy nem igazán?” – érdeklődött Tom Bradby, az ITV munkatársa, Meghan pedig egyszerűen igennel felelt.


Forrás:

Szeptemberi afrikai útjukkal kapcsolatban Harry elmondta, hogy édesanyja halála még mindig olyan számára, mint egy nyílt, nem gyógyuló seb, ami különösen fáj egy olyan helyen, ami annyira közel állt Diana szívéhez. “Hihetetlenül felkavaró 22 év elteltével itt lenni és megpróbálni befejezni, amit ő elkezdett.” – mondta Harry, aki ugyanott sétált a taposóaknák között Angolában, ahol 1997-ben Diana is tette. – “Minden, amit teszek, rá emlékeztet. De ahogy mondtam, a szerepköröm, a munkám és a vele járó nyomás miatt a rossz dolgok jutnak eszembe.” Harry bevallotta, hogy rendkívül rossz érzések lesznek úrrá rajta, valahányszor meglát egy kamerát, de már a vaku villanása vagy a fényképezők pittyegése is elég ahhoz, hogy felidéződjön benne a végezetes felhajtás, ami édesanyja körül kialakult.