Galéria

D-vitaminban gazdag ételek

Forrás: A halak kiváló D-vitamin forrásként szolgálnak: a lazac dúskál benne, de a hering, a tonhal is nagyszerűek, ráadásul az Omega3 zsírsavnak köszönhetően az agyműködésre és a szívre is jótékonyan hatnak. Sőt, ezek a halak szuper fehérjeforrások is, emellett az izmok regenerációját is segítik. 
Forrás: Ez a két ital is tartalmaz D-vitamint. Ugyan nem olyan mértékben, mint a halfélék, de egy pohár minőségi tej vagy naracslé biztosítja a napi D-vitamin szükséglet 16-17 százalékát. Extraként ott van bennük a kalcium, ami szintén nagyon kell a csontoknak!
Forrás: 1 darab egész tojás a napi D-vitamin szükséglet 7 százalékát adja, és a szakértők szerint ideje elfelejteni azt is, hogy valami rossz dologként tekintsünk a tojásra - mint korábban, amikor ezt az ételt okolták a magas koleszterinszint miatt. Napi 1-2 tojás simán belefér az egészséges étkezésbe, ráadásul remek fehérjeforrás. 
Forrás: Ha vega vagy vegán étrended követsz, a gomba biztosan szerepel az étrendedben, mert kiváló D-vitamin forrás. Ráadásul a gomba szuper dolgokra is képes: D-vitamint termel, amikor napfény éri!
Forrás: A teljes kiőrlésű gabonafélék remek D-vitamin források: érdemes minden reggel zabkásával kezdeni a napot, és teljes kiőrlésű kenyeret fogyasztani a fehérlisztes pékáruk helyett is!
Forrás: A halolaj D-vitaminban nagyon gazdag, ha viszont nem kedveled az ízét, bátran válaszd táplálékkiegészítő formájában - érdemes!