Galéria

5 titok, amit a karácsonyfa árus nem árul el neked

Forrás: Tudtad, hogy ha nincs újravágva az alja, akkor rövidebb élettartama lesz a fának? A vágás felületénél ugyanis a gyanta védőréteget képez, ezáltal megakadályozva azt, hogy a fa még több vizet szívjon fel. Ha a vásárlásnál az árus nem vágja újra az alját, akkor rövidebb élettartama lesz a karácsonyfádnak, és hamarabb száradni kezd. Ezt érdemes lehet jelezned neki, hacsak nem szeretnéd te otthon újravágni!
Forrás: Sok helyen árulnak hálóval összefogott karácsonyfákat, és bár könnyebb így hazaszállítani, azért nem árt óvatosnak lenni ezekkel. Könnyen lehet, hogy azért nincsenek kibontva, mert valamit próbálnak elrejteni a szépséghibájukból, és ezzel már csak otthon, a díszítés előtt fogsz így szembesülni. Ráadásul amúgy is jobb a fának, ha nincs megkötve mert így az ágak pihenhetnek, és eredeti helyzetükbe kerülnek vissza.
Forrás: Ha nem tudod megoldani a fenyőfa hazacipelését, esetleg nem fér bele a kocsidba, már online is kinézheted a karácsonyfát! Ennek előnye, hogy kevesebb időt és munkát igényel tőled, ráadásul sok helyen az árban már benne van a szállítási költség, sőt, még be is faragják neked otthon.
Forrás: Nem mindegy, honnan hullik a fa tűlevele! Persze az elkerülhetetlen, hogy elhullajtsa őket, és ha a közepéről hullanak, akkor nincs baj. Ha viszont kijjebb, a széleinél veszít sok tűlevelet, akkor az arra utal, hogy elkezdett elszáradni. Ezt a fát nem érdemes megvenned, hacsak nem szeretnél minden nap söprögetni körülötte.
Forrás: Sokan már a hónap elején beszerzik a karácsonyfát, hogy bőven legyen miből válogatni, de ha kevesebbet szeretnél költeni rá, érdemes megvárnod a december közepét. Minél közelebb van a karácsony, annál olcsóbban próbálják eladni az árusok a fákat, hiszen nekik az a céljuk, hogy mindtől megszabaduljanak. A legjobb egyébként hétköznap elindulni vásárolni, mert az emberek többsége hétvégére hagyja a dolgot, és emiatt olyankor drágább is.