Galéria

3 egészséges desszert reggelire

Forrás:

Hozzávalók: 2 csészényi zabpehely, 1 csészényi tökmag, 1 1⁄2 csészényi natúr puffasztott rizs, 1⁄2 csészényi szárított vagy aszalt gyümölcs (apróra vágva), 1/4 tk. sópehely, 1 ek. matcha por, 1/3 csészényi méz, 3 ek. juharszirup, 1/2 csészényi tahini, 2 ek. kókuszolaj ,1 tk. vaníliakivonat

Elkészítése: melegítsd elő a sütőt 160 fokra, öntsd tepsibe a zabot és a tökmagot, majd süsd ezeket 10-15 percig. Egy kislábosban melegítsd fel a mézet, juharszirupot, kókuszolajat és a vaníliát. Egy nagy tálban keverd össze a magvakat, ízesítőket és a szárított gyümölcsöket, majd az egészet öntsd nyakon a nedves hozzávalókkal és gyorsan keverd össze. Tedd át egy sütőpapírral bélelt tepsibe, nyomkodd le, majd tedd be a hűtőbe néhány órára, végül szeleteld fel.


Forrás:

Hozzávalók: 2 csészényi fagyasztott karfiol rózsa, 1⁄3 csészényi aszalt datolya,
6 ek. cukrozatlan kakaópor, 1 1⁄2 csészényi növényi tejital, 1 maréknyi jégkocka, ízlés szerint vanília kivonat, kókuszkrém, kakaópor

Elkészítése: Önts mindent egy turmixgépbe, majd keverd őket homogénre. Ha túl sűrűnek érzed a masszát, önts hozzá még egy kevés tejet.


Forrás:

Hozzávalók: 2 marék zsenge spenót vagy mángold, 20 dkg ananász, 1 banán, 5-6 friss mentalevél, 1 dl víz

Elkészítése: hámozd meg, majd vágd össze az alapanyagokat, dobd be a hozzávalókat a turmixgépbe és dolgozd krémesre. Díszítsd gyümölcsökkel, olajosmagvakkal, kókuszreszelékkel vagy amivel csak szeretnéd – és persze, ami egészséges is.