Galéria

8 szuper gluténmentes étel futóknak

Forrás: A klasszikus burgonyát lehetőleg ne fogyaszd minden nap, az édesburgonyát ellenben bátran! Szuper lassan felszívódó szénhidrát, ami tele vitaminokkal, és hosszú időre teltségérzetet is biztosít!
Forrás: Ez az ősi gabonaféle ma igazi sláger, és nem is véletlenül: szuper rost és fehérjeforrás, edzés után pedig tökéletes fogás, mert segíti a test, az izmok regenerálódását. 
Forrás: A futók számára az egyik legjobb szénhidrátforrás: tele van B-vitaminnal, és jó hosszú időre eltelít. 
Forrás: Ha nem ehetsz tésztaéléket, válts cukkinitésztára. Minimális kalóriabevitel és sok-sok tápanyag. Hámozz meg zöldséghámozóval 2 cukkinit, párold pár percig egy kis olívaolajon és fokhagymán, végül sózd, borsozd, és tedd rá kedvenc tésztafeltétedet!
Forrás: Nagyon sokoldalú és egészséges: a humusztól kezdve a salátákig bárhová felhasználhatod. Segíti az emésztést, magas a rost és vitamintartalma, és a depresszió ellen is kiváló. 
Forrás: Remek vitamin és rostforrás, és nagyon sok dolog helyettesíthető vele: kiváló pizzatészta alap, de rizs helyett is felhasználhatod az aprított karfiolt. 
Forrás: Az egyik legjobb növényi fehérjeforrás, magas rosttartalma pedig hozzájárul az anyagcsere helyes működéséhez. 
Forrás: Míg a zab technikailag nem tartalmaz glutént, a legtöbb fajtát olyan gyárakban gyártják, amelyek búzát és más gluténszemcséket is feldolgoznak. Így a biztonság kedvéért a legjobb választás a gluténmentes zab. A zab jót tesz az emésztésnek, tökéletes reggeli, és futás előtti energiaforrás.