Galéria

Sztárok ritka mutációi

Forrás:

A legtöbb embernek barna a szeme. A kék szeműek kisebbségben vannak, míg a zöld szem egyenesen ritkaságszámba megy. De még a zöldszeműeknél is kevesebben vannak azok, akik a heterokrómia nevű mutációval születtek. Az ilyen embereknek mindkét szemük más színű, ez pedig igazán különleges külsőt kölcsönöz nekik. Mila Kunis is heterokrómiás, ami még szebbé teszi a színésznőt.


Forrás:

Ha te is elgondolkodtál azon, hogy Elon Musk hogyan képes egyszerre újabb és újabb találmányokkal előrukkolni és a közéletben is aktívan részt venni, most választ tudunk adni a kérdésedre. A tudós az úgynevezett Short Sleeper Syndrome-ban szenved. A szindróma egy alvási rendellenesség, amiért egy genetikai mutáció felel. Az SSS-es embereknek bőven elég a 6 órás vagy annál is rövidebb alvásidő. Egész életükben keveset alszanak és ugyanolyan kipihentek, mint egy átlagember, aki 8 órát alszik egy nap. Igazi szuperképesség, nem?


Forrás:

Nem Elon Musk az egyetlen, akinek nincs szüksége hosszú alvásra. Nikola Teslának is Short Sleeper szindrómája volt. A fizikus állítólag mindössze 2-3 órát aludt éjjelente, a nap további részében pedig tökéletesen tudott funkcionálni. Ezt a fajta megterhelést a legtöbb ember legfeljebb 3-4 napon át bírná, Tesla viszont mindig így alkotott. 

 


Forrás:

A polidaktília vagy sokujjúság születési rendellenesség, aminek gyakorlati hátránya nincsen, de esztétikailag zavaró lehet. Régen a több ujjal rendelkező személyeket táltosoknak, sámánoknak tartották, ma viszont legtöbbször születéskor eltávolítják a „felesleges” ujjakat. Halle Berry színésznő is polidaktíliával született, neki az egyik lábfején volt egyel több ujj a kelleténél.  


Forrás:

A köznyelvben csak „nyúlszájként” ismert betegségben szenvedők ajka vagy szájpadlása nem zárult össze teljesen a fejlődés során. Joaquin Phoenix is ezzel a rendellenességgel született, de az ő esetében a hasadék nem volt szembetűnő, össze sem kellett ölteni. A színész felső ajkánál még mindig látszik egy sebhely, de az csak még különlegesebb külsőt kölcsönöz a férfinek.


Forrás:

A One Direction zenekar ex-énekeséért, Harry Stylesért rengeteg fiatal lány rajong. A zenész különös rendellenességgel született: 2 mellbimbó helyett neki 2 pár jutott. A 4 mellbimbó persze nem zavarja a mindennapi életben, de az biztos, hogy érdekes vonás.


Forrás:

Jennifer Garner a brachymetatarsia nevű genetikai mutációval született. A mutáció miatt a lábujjak egymásra nőnek, gyakran esztétikailag igen zavaró módon. Mivel egyébként nem jár kellemetlenséggel, nem szoktak semmit kezdeni az egymásra növő lábujjakkal, de ha valakit zavar a rendellenesség, plasztikai úton lehet megoldani a dolgot.


Forrás:

Paul Stanley, a Kiss énekese microtiával, azaz csökevényes fülkagylóval született. Ez a betegség szintén egy genetikai mutáció, és a hallójárat összenövését okozza. Stanley-t a jobb fülén érinti a betegség, ami miatt egyáltalán nem hall ezen az oldalon. Ennek tudatában még inkább elképesztő, hogy a férfinak milyen jó érzéke van a zenéhez.