Galéria

Fura szabályok vonatkoznak arra, aki a királyi család tagjaival találkozik

Forrás:

Hihetetlen udvariatlanságnak számít, ezért soha ne tedd meg, akárhogy alakulnak a dolgok. Bár erre valószínűleg nincs is sok esély, hiszen az átlagemberek legfeljebb többedmagukkal találkozhatnak csak vele, amikor amúgy is felé fordulva állnak csoportosan. De azért légy óvatos.


Forrás:

Mármint a királyi család tagjainak jelenlétében. Ha nincs kedved, tulajdonképpen nem is kell meghajolnod. A gyors, visszafogott meghajlások megfelelőek, de előfordulhat, hogy ettől a királyi családtagok kényelmetlenül érzik magukat.


Forrás:

Ha a királynő kezet nyújt, elfogadhatod, de ez a maximum. Az amerikaiaknak, akiknek az érintés sokkal fontosabb, ez nagyon furcsa: 2014-ben a brit sajtó haragját azzal vonta ki LeBron James kosárlabdázó, hogy egy fotózáson átölelte Katalin hercegnét.


Forrás:

Ha hivatalos lennél mondjuk egy királyi vacsorára, feltétlenül a királynő előtt érkezz a helyszínre. Viszont addig ne is lépj le, amíg a királynő nem jelzi, hogy elérkezett az ideje. A legjobb, ha arra a napra már nem tervezel semmit, mert a királyi programok sokszor tovább tartanak, mint amit előre jeleznek a program végének.

 


Forrás:

Amikor a királynő megjelenik, a vendégeknek félkörben kell állniuk körülötte, az egyenes sor nem megengedett. Ettől a csoportosulás intimebbnek tűnik és könnyebb fotózni is a megjelenteket.


Forrás:

Addig maradj csendben, amíg a magas rangú családtag nem szentel neked figyelmet. Ugyanez vonatkozik a kézfogásra is: ne nyújtsd ki a kezed, várd, amíg ő teszi meg. Talán udvariatlannak tűnhet, ha nem köszönsz előre, de ebben az esetben nem így van.


Forrás:

Amikor leülsz az asztalhoz, hozzá se érj az ételhez addig, amíg ő enni nem kezd. Ez az étkezés végénél is hasonlóan megy: ha a királynő befejezi, neked is abba kell hagynod az evést. Ha ő asztalt bont, neked is fel kell állnod onnan. Ha teázásra vagy hivatalos, ugyanezek a szabályok érvényesek. Arra mindenképp figyelj, hogy csak a csészét emeld meg, a csészealjat ne. Esetleg gyakorolj előtte, mert ha véletlenül szürcsölsz egyet a királynő előtt, az nagy baki.


Forrás:

Ha meghívnak, hogy találkozz a királyi család valamelyik tagjával, akkor úgy illik, hogy vigyél ajándékot. Nem kell nagy dolognak lennie, a lényeg, hogy figyelmes gesztus legyen. Amikor Barack Obama találkozott a királynővel, egy gravírozott iPodot vitt neki egy számára összeállított lejátszási listával.