Galéria

10 étel, amit illene megtanulnod főzni 30 fölött

Forrás:

Gondolom, te is imádod a palacsintát, ne várd, hogy anyukád vagy a nagyid dobja neked össze vasárnaponként. Mindegy, hogy a magyar vagy az amerikai verziót tanulod meg, esetleg egy egészséges, glutén- vagy egyéb mentes változatot, de legalább egyet sajátítsd el közülük. A linkre kattintva találsz egy gluténmentes és egy egészséges palacsinta receptet is!


Forrás:

A paradicsomleves elkészítése hihetetlen egyszerű feladat pláne, ha sűrített vagy konzervparadicsomból készíted el. Mindegy, hogy édes vagy sós levessel rukkolsz elő, egy egyszerű levesbetét is jár bele. A sós, mediterrán levesnek jól áll a mozzarella vagy kruton, míg az édes változathoz a jó öreg betű- vagy csurgatott tészta. A linkre kattintva találsz egy hideg és egy meleg paradicsomlevest!


Forrás:

Rántott csirke, rántott karaj, rántott sertésborda. Liszt, tojás, prézli. Nem olyan bonyolult, mint gondolnád. Na jó, egy kis klopfolás azért nem árt a hús szeleteknek panírozás előtt, és a meglelő hőfok sem az olajnak. De körülbelül ennyi a tudománya. A rántott csirke receptjét, itt találod.


Forrás:

A borsólevest akár 15 perc alatt is összedobhatod, pláne friss zöldborsóból, de ami jó még benne, hogy mirelitből is legalább annyira finom. Turbózd fel némi sárgarépával, friss petrezselyemmel vagy turmixold le krémlevesnek. A borsókrém receptjét itt találod.


Forrás:

Mindegy, hogy grízes, mákos, túrós, krumplis, sajtos-tejfölös, paradicsomos, spenótos, pestós vagy tonhalas. Egyet igenis tudnod kell elkészíteni.

 


Forrás:

Nincs is mit hozzáfűznünk, csak annyit, hogy a legjobb köret a rántott húshoz. Próbálkozz meg vele!


Forrás:

Ezt az ételt a Kárpát-medencében mindenki szereti, különös tekitettel a férfi lakosságra. Így, ha magadért nem is, a jelenlegi vagy leendő párodért szerintünk érdemes megtanulnod elkészíteni. Itt a recept hozzá!


Forrás:

Tejberizs, tejbegríz, gyümölcsrizs. Igazából ennyiknek sem túl bonyolult az elkészítése, csak a megfelelő arányokra kell odafigyelni és betartani a főzési időt. Onnantól kezdve sétagalopp lesz ígérjük. És ha tudnád milyen jól jön majd a tudományod, amikor megkívánsz egy kis édességet, de egyetlen bolt sem lesz nyitva. A tejberizs receptjét itt találod.


Forrás:

Főtt burgonya és tojás, kolbász, meg jó sok tejföl. Ez az alap. Neked csak meg kell főznöd és pucolnod mindent, a többit gyakorlatilag elvégzi a sütő helyetted. Ha az alapreceptet kened-vágod kísérletezhetsz majd egyéb összetevőkkel is. Tudod, milyen finom kukoricával, hagymával vagy baconszeletekkel felturbózva? A szalonnás verzió receptjét a linkre kattintva találod!