Galéria

Budapesten akár munka után is nyaralhatsz egy kicsit ezeken a helyeken

Forrás:

Pest válasza a Fellini Kultúrbisztóra. Több helyen így foglalták össze a Népszigeten található Kabin lényegét. A koncepció hasonló, azaz együnk-igyunk és dőljünk hátra a Duna partján, közel a városhoz, mégis távol annak zajától. A helyszín azonban kevésbé elcsépelt, ennek megfelelően az ejtőzés kicsit természetközelibb, és nem Riviéra-szerű. Az étlapon grillételek szerepelnek, amelyeket klassz kis retró nyugágyakban is elfogyaszthatunk.


Forrás:

Néhány éve már állandó szereplője a budapesti nyárestéknek a Pagony, amely a Gellért fürdő egykori gyerekmedencéinek a helyén, sőt esetenként egyenesen a medencékben épült. Az étlap egészen komoly, még vegán ételek is szerepelnek rajta. A medencékben és azok környékén található asztalok mellett igazán kellemesen relaxálhatunk a délutáni árnyékban, a csodás Gellért-hegyen, de ha úgy van kedvünk, egészen késő estig maradhatunk.


Forrás:

Nincs mese, vannak olyan napok, amelyek vízért kiáltanak! Vízért, amibe bele lehet gázolni. Itt van mindjárt egy igazi klasszikus, a Gellért! Erőssége, hogy viszonylag közel van a belvároshoz, mégis mintha egy másik világba csöppentünk volna. Este 8-ig nyitva tart, így aki délután 5-ig egy irodában ül, a 6 órai hullámot így is biztosan eléri. Odakint a hullámfürdő, a melegebb víz kedvelőinek pedig a termálmedence szaunával a nagy szám, odabent viszont akkor is lubickolhatunk, ha esetleg ránk szakad egy nyári zápor.


Forrás:

Pletykák szerint a Lupa-tó a következő Sziget, legalábbis abban a tekintetben, hogy Gerendai Károly kreatív energiáinak ez a legújabb célpontja. Homokos part, baldachinos napágyak, csúcséttermi minőségre épülő strandkaja, vízi sportok és nem mellesleg tiszta víz. Ezt kínálja a Lupa-tó, ahol érdemes naplemente után is maradni, mert tengerparti hangulatba ennél közelebb a városhoz sehol sem eshetünk. Ha nem szeretünk közösködni, privát strand is elérhető, de talán nem meglepő, hogy igen borsos áron.


Forrás:

Igaz, hogy el kell hagynunk Budapestet, ha a gödi Homoksziget felé vesszük az irányt, de megéri az a néhány kilométer. Igazi hippihangulat fogad a hosszú szabad strandon, ahol nincsenek szabályok. Mindenki azt csinál, amit akar. Jól hangzik, nem igaz? A közelben található Tó Bisztró csak fokozza az őszinte, manírmentes hangulatot. (Érdemes ezt ütni be a GPS-be, ha valaki nem ismeri az utat). Nem mellesleg kiváló fürdőhely, és igazi retró élmény azoknak, akik gyerekkorukban sokat fürödtek a Dunában.


Forrás:

Sokáig méltatlanul elhanyagolt része volt Budapestnek a Kopaszi-gát, most azonban vonzó szabadtér, akár gyerekekkel vagyunk, akár nélkülük. A szépen felújított parkban mindenféle sportoknak hódolhatunk, a futás alap, de ha résen vagyunk, akár egy spontán jóga- vagy tajcsiórába is belebotolhatunk. A parton számos étterem és kávézó közül válogathatunk. A Kopaszi-gáthoz akár BKK hajóval is eljuthatunk, ami szintén azonnal a gyerekkori nyaralások emlékét idézheti fel. Gyerekkel is kiváló úti cél, csak egy a baj: a terület egyáltalán nem kutyabarát. Igaz, ez sokaknak talán épp még vonzóbbá teszi.


Forrás:

Szerencsére olyan helyek is vannak Budapesten, ahol egyszerre élvezhetjük a testedzés és a lazítás jótékony hatásait. Jöjjön mindjárt egy tuti tipp, hogyan maxoljunk ki egy délutánt olyan módon, hogy minden helyet kapjon benne, amitől jobban érezzük magunkat. Erre kiváló helyszín a Naphegyen található Oxygen Wellness. Legjobb, ha az edzést rögtön az elején letudjuk, és részt veszünk egy csoportos órán vagy teljesítjük a saját tervünket, majd átadjuk magunkat a wellness részlegnek. Számos szauna és pezsgőfürdő közül választhatunk, de a legjobb, hogy mindezt a tetőteraszon sorakozó nyugágyakon heverhetjük ki, miközben a Budai Várat csodáljuk.


Forrás:

Igen, tudjuk, szinte banális, hogy egy ilyen összeállításba bekerülhet a Margit-sziget. De bekerülhet, mert egyrészt nagy fazonigazításon ment keresztül, másrészt tényleg érdemes kihasználni a hatalmas zöldövezetet a főváros közepén. Ha aktív pihenésre vágyunk, dobja magát egy szigetkör (5,35 km egész jó állapotú futópályán), de bérelhetünk bringóhintót (a lustábbak pedig elektromos autót) is. Jó hír, hogy a Palatinus strandot is felújították, és rossz idő esetén a benti rész is teljes programot ígér. A strandon van edzőpark is, és az sem mellékes, hogy létezik futó-úszó jegy, ezzel lehetőség van kijönni a strandról és futni egyet. Aki egy fokkal exkluzívabb pihenésre vágyik, annak pedig ott a Danubius Thermal Hotel, ahol garantáltan nyugalmas wellness részleg, sőt négykezes masszázs is elérhető.