Galéria

Filmek, amelyek végével nagyon elégedetlenek voltak a nézők

Forrás: Mel Gibson filmje igazán jól sikerült, hiszen feszültséggel teli volt, érdekes - de a végével sajnos elégedetlenek voltak a nézők. A sztori szerint földönkívüli lények támadják meg a bolygót, Graham, aki pedig egy farmon él családjával, egyre különösebb jelenségeket vesz észre. Gabonakörök jelennek meg, ijesztő alakokat vél látni a a háza körül, és kénytelen felvenni a harcot az idegenekkel.

A film legvégén viszont kiderül, hogy a földönkívüliek egyetlen gyenge pontja nem más, mint a víz. Ha leöntöd őket egy pohárral, már félig meg is szabadultál tőlük. Ami csak azért butaság, mert egy olyan bolygóról van szó, aminek 70%-a vízzel borított, és az eső is elég gyakran esik. A nézők szerint ez egy kicsit komolytalanná tette az addig egyébként jól megírt történetet.
Forrás: Van az úgy, hogy egy film nagyon szeretne fordulatossá válni, és elérni azt, hogy a nézőknek többször is meg kelljen nézniük a sztorit, hogy végül teljes képet kapjanak. És van, hogy túl nagyot álmodnak, de azt megvalósítani nem tudják. Ilyen volt Matthew McConaughey legutóbbi filmje is, amely egy Plymouth községben élő férfiről szól, aki egész életében egy hatalmas halat próbál levadászni, miközben állandó emlékképek és látomások gyötrik őt fiával kapcsolatban. Mígnem feltűnik a szigeten volt neje, és azt kéri tőle, hogy gyilkolja meg új férjét.

A film tele van kérdésekkel. Nem értjük, mik ezek a látomások, ki az aktatáskás férfi, aki mindig később ér oda, mint kéne, és egyáltalán miért nem tudja elhagyni a szigetet Matthew karaktere. Mígnem kiderül, hogy az egész nem valóság. A történetet a fia találta ki, ebből nyert erőt, mígnem megölte anyja új férjét. Hiába fordulatos, sajnos nagyon sok helyen logikai bakikba ütközik a dolog, ráadásul az egész filmet semmissé és feleslegessé teszi a befejezés, hiszen minden, ami történt, sosem történt meg igazából.
Forrás: A képregényfilmeknél nem lehet elvárni azt, hogy valósághűek legyenek, de azért van, amikor szembemennek azzal, amit az elejétől kezdve majdnem a végéig mutatni akartak. Ilyen volt a Csodanő is, amiben Diana, a különleges képességű amazon belekeveredik az első világháborúba, oldalán Steve Trevorral, a pilótával. A lány állítja, hogy a háború Árész műve, míg Steve próbálja megértetni vele, hogy sajnos nem lehet egyetlen embert vagy élőlényt megölni, hogy véget vessenek a szenvedésnek.

A film végére viszont bebizonyosodik, hogy tényleg Árész volt a ludas, ezért Diana végül megöli őt, és ezzel lényegében véget vet a háborúnak. Nem pont ennek az ellenkezőjét hajtogatták végig a filmben?
Forrás: Ha szereted a horrort, talán már találkoztál ezzel a filmmel, főszerepben Dylan Minnette-tel. A sztori egy anyáról és tinédzser fiáról szól, akik anyagi gondokkal küzdenek, miután a nő férjét elüti egy autó, és meghal. Ezért egy időre elköltöznek rokonuk eladó, erdei házába, míg valaki meg nem veszi az épületet. Azonban rövidesen megmagyarázhatatlan események zajlanak le: eltűnik a lakásból a mobiljuk, állandóan lekapcsolja valaki a bojlert, a telefon pedig csörög, de senki sem szól bele. Végül kiderül, hogy valaki van a házban, és megpróbálja megölni őket. A hangulat egész jó, és a feszültséget is képes fenn tartani sokáig, de sajnos ez sem menti meg a negatív kritikáktól.

Ugyanis ne gondold ám, hogy kiderül, ki a tettes, vagy hogy miért éppen őket nézte ki magának. Rengeteg kérdés marad a néző fejében, mire eljutunk a befejezéshez, amelyek közül semmire sem kapunk választ. Ez tipikus példája annak, amikor a készítőknek sem volt ötletük, ezért inkább a nézőre bízzák, mit akarnak gondolni.
Forrás: A filmnek van egy egyedi hangulata, a nézőt sokáig kétségek között képes tartani, azonban a lezárás elkapkodott volt. Adott egy nő, Telly Paretta, aki szentül állítja, hogy volt egy fia, aki meghalt egy repülőszerencsétlenségben. A gond az, hogy körülötte mindenki (még a gyerek apja is) azt állítja, hogy ilyen sosem történt, sosem volt kisfiuk, és Telly meg van zavarodva. De akkor kinek van igaza?

A sztori végére kiderül, hogy Tellynek valóban volt egy fia, és nem ő őrült meg, hanem a földönkívüli lények kísérleteztek rajta, és ezzel arra voltak kíváncsiak, hogy el tudják-e felejteni a szülők saját gyereküket. De mivel Telly emlékezett fiára, így a memóriáját törölték, és visszaadták neki a gyermekét. Hogy miért kísérleteztek, az nem derül ki. Hogy hova tűntek a földönkívüliek? Szintén nem kapunk rá választ...
Forrás: Valószínűleg inkább az akciójelenetekre szerettek volna fókuszálni a készítők, amikor Scarlett Johansson főszereplésével elkészítették a Lucyt. A sztori egy hánytatott sorsú nőről szól, akinek a testébe olyan drogok kerülnek, amelyek hatására telepatikus és telekinetikus képességekre tesz szert. A film lényegében ezt a témát járja körbe, bemutatva Lucyt, aki immár legyőzhetetlen lett.

A film végén aztán elhagyja földi testét, hogy a téridő kontinuumba kerüljön, de azért hagy egy üzenetet azoknak, akiket maga mögött hagyott, utalva arra, hogy még mindig jelen van. A nézők nem voltak túl boldogok a furcsa lezárás láttán, a tudományos hibákról nem is beszélve...
Forrás: A 2009-es katasztrófafilm egy disztópikus jövőket mutat, amiben a világnak hamarosan vége szakad. Jackson Curtis író épp egy nemzeti parkban kirándul gyerekeivel, amikor megjelenik a katonaság, és egy titkos laborba szállítják őket. Itt derül ki, hogy elhallgatták a világvégét, és a kiváltságos embereket Tibet eldugott hegyei között várják a bárkák. Az író pedig versenyt fut az idővel, hogy megmentse családját.

A film viszont sokkal inkább a látványra helyezte a hangsúlyt, a szépen kiépített történettel kapcsolatban. Különösen a végét kritizálták, amelyet befejezetlennek ítéltek meg, hiába próbáltak a készítők legalább egy átmeneti happy endet bedobni.