Galéria

Szuper fehérjeforrások hús helyett

Forrás: Sokan a jellegzetes íze miatt nem kedvelik, pedig a kelbimbó egy igazi szuperélelmiszer: sok benne a fehérje, emellett kiváló kálium és K vitamin forrás! Próbáld ki grillezve: hidd el, érdemes!
Forrás: Szintén van egy jellegzetes íze, de kit érdekel, ha ennyi vitamin és fehérje van benne! Magas a rosttartalma, jót tesz az emésztésnek, és a rák elleni harcban is hatékony fegyver!
Forrás: Szórhatod a saátádra a spenótleveleket, vagy készíthetsz belőle főzeléket: a spenótnak is, mint szinte minden zöld leveles zöldségnek, magas a fehérjetartalma! 
Forrás: Persze nem a bő olajban sült krumpli az, ami belefér az egészséges életmódba, de a héjában sült vagy a főtt krumpli igenis jó választás. A fehérjetartalom mellett ráadásul egy közepes szem krumpli tartalmazza a napi káliumbevitel 20 százalékát is!
Forrás: Az olajos magvak mind kiváló fehérjeforrások: a mandula mellett a kesudiót is érdemes gyakrabban fogyasztanod. Sok benne a K vitamin és a magnézium is, gyakori fogyasztásával a csontjaidat is erősítheted!
Forrás: Remek rost és fehérjeforrás a csicseriborsó: add a salátádhoz, vagy készíts belőle humuszt!
Forrás: A babfélék, kiváltképp a fekete bab dúskál fehérjében, fontos rostokban, káliumban, folsavban és B vitaminban.
Forrás: Ne csak az év első napján egyél lencsét: alacsony a kalóriatartalma, sok benne a fehérje, a rostok, és azt is kimutatták, hogy csökkenti a koleszterinszintet és a szívbetegségek kockázatát.
Forrás: Fantasztikus fehérjeforrás, főképp tofut, szójatejet, szójalisztet készítenek belőle. Ezek is kiváló kiegészítői lehetnek a húsmentes étkezésednek!