Galéria

Ők a filmvilág legelvetemültebb shopaholistái

Forrás: Ki is lehetne a legelső, ha nem a Szex és New York négyesfogatának boltkóros tagja, Carrie? Ő az, aki előbb vesz meg egy rucit, mintsem egyen, és a naiv Charlotte-nak kellett arról is felvilágosítania, hogyha nem költötte volna el az összes pénzét Manohlo Blahnik cipőkre, már rég megvehette volna a lakását is... Bár Carrie ezen egy pillanatra elgondolkozik, azért kegyesen megengedi barátnőjének, hogy az kifizesse helyette az apartman foglalóját,majd azzal a lendülettel folytatni kezdte a vásárolgatást...

Shopaholic-szint: 10/10
Forrás: A két frenemyt simán lehet egy kalap alá venni, hiszen mindketten a felső tízezer gondtalan életét élik, és mindennapjaik jelentős részét a pénzszórás tölti ki. Muszáj mindig a legújabb kollekciókban parádézniuk, hiszen kétszer nem vehetik fel ugyanazt a szetted, ez az ő köreikben már cikinek minősülne. Bár mindketten kavartak a középosztálybeli Dan Humphreyval, de nem igazán jött be nekik az „egyszerű élet”.

Shopaholic-szint: 10/9
Forrás: Az ördög Pradát visel című filmben Emily nem akart más, mint az új Miranda Priestley lenni, és ennek mindent alárendelt. Nem létezett számára sem magánélet, sem barátság, ha a munkájáról volt szó, és folyton keresztbe akart tenni az újonc Andreának. Hihetetlenül sznob ízléssel rendelkezett, viszont ezt a pozíciója meg is kívánta tőle. Sosem láttuk vásárolni a filmben, viszont tetemes mennyiségű ruhadarabbal rendelkezett, amit ugye valahogyan be kellett szereznie. És mivel neki nem volt saját asszisztense, ezért biztosan ő vásárolt. Kérdés, hogy mikor maradt minderre ideje?


Shopaholic-szint: 10/5
Forrás: A Spinédzserek című vígjáték jó szándékú főhősét nem lehet utálni: hiába tűnik felületes divatbolondnak, amikor a szíve aranyból van. Cher életének legfőbb értelme, hogy jobbá tegye a környezetében lévők mindennapjait, és ha ezért stílusváltásra van szükségük, akkor őrá lehet számítani.



Shopaholic-szint: 10/4
Forrás: Rebecca, az Egy boltkóros naplója c. film főhőse bevallottan shopaholic. Minden egyes gondolata a vásárlás körül forog, mindegy, hogy ruhadarab, cipő vagy éppen lakberendezési tárgy a kiszemelt vad. Olyannyira elvakultan költekezik, hogy tetemes adósságot halmoz fel, közben csomó embert megbánt – valahogy mégis bájosan és esendően szerethető. Ő az a típusú csaj, akivel mi is szívesen bandáznánk, de kölcsön azért nem szívesen adnánk neki.


Shopaholic-szint: 10/10