Galéria

9 celeb, akiről talán tudtuk, hogy intelligens, de hogy ennyire?!

Forrás: Mayim Bialik

Neki nem csak az Agymenők-beli karaktere geek, hanem ő maga is az. Pedig játszott egy 90-es évek-beli sitcomban, a Blossomban is, majd jött a hajtűkanyar: ideggyógyászatból szerzett doktorátust a UCLA-n, 2007-ben. És csak ezután jött az Agymenők.


Forrás:

James Franco

Ő egy igazi őrült: egyszerre diplomázott a Columbián és forgatta a Pókember 3-at, de filmrendezés szakos diplomát is szerzett a New York Universityn, prózaíróit a Brooklyn College-ben, tanult költészetet itt, formatervezést amott és PhD-zett a Yale-en angol irodalomból. Ezen nagy presztízsű iskolák tekintélyes részében tanított is rendezést és forgatókönyvírást. A pörgős akadémiai karrier apró szépséghibája, hogy az elmúlt években többször megvádolták a tanítványai nem helyénvaló szexuális viselkedésért, és egyikük azt állította: „éreztette velünk, hogy komoly szerepek is várnak ránk, ha megvillantjuk a szexualitásunkat vagy levesszük a felsőnket”.


Forrás:

Brian May

A Queen legendás gitárosa a mai napig turnézgat együttese újabb és újabb inkarnációival, de emellett sem unatkozik: 2007-ben megcsinálta a PhD-t asztrofizikából az Imperial College of Londonban, és azóta is tudományos kutatócsoportokban vesz részt a NASA-nál és éveken át a Liverpool John Moores University kancellári székében ült.


Forrás:

Natalie Portman

Ő az első ember a történelemben, akinek harvardi diplomája (egész pontosan pszichológia BA) és Oscar-díja is van. Korábban a jeruzsálemi Héber Egyetemen is tanult. Hat nyelven beszél: franciául, japánul, németül, arabul, héberül és angolul.


Forrás:

Geena Davis

A Boston Universityn szerzett BA-diplomát drámából, és ő a Mensa egyik legismertebb tagja, amit azzal érdemelt ki, hogy az IQ-ja „a Föld lakosságának felső két százalékában” helyezkedik el. 2009-ben az Oscar-díjas színésznő tiszteletbeli doktorátust szerzett a Bates College-ban saját genderkutatásra szakosodott intézetének tevékenysége miatt. Folyékonyan beszél svédül.


Forrás:

Jodie Foster

Foster hároméves korában önállóan olvasott, és viszonylag hamar megtalálták a gyerekszerepek, amelyeket párhuzamosan igyekezett abszolválni a Los Angeles-i Lycée Français-vel. A francia tanítási nyelvű középiskolában évfolyamelsőként végzett, majd 1985-ben a Yale-en szerzett magna cum laude diplomát irodalomból. A diplomamunkáját Toni Morrisonból írta. Ekkor már rég ünnepelt sztár volt.


Forrás:

Alicia Keys

16 évesen, évfolyamelsőként végezte el a középiskolát, és idő előtt, ösztöndíjjal vették fel a Columbia Egyetemre. Eközben már a zenéjén is dolgozott. Állítólag 154-es IQ-val rendelkezik.


Forrás:

Mindy Kaling

A Dartmouth College-ban végezte az egyetemet, ahol egy imprószínház és egy énekegyüttes tagja is volt, képregényrovatot szerkesztett az egyetemi napilapban és a főtárgya klasszika-filológia volt, miután hetedikes kora óta tanult latinul. Megnyert egy drámapályázatot is ugyanitt.


Forrás:

Dolph Lundgren

A svéd színész, a Rocky IV sztárja a svéd Királyi Műszaki Főiskolán diplomázott, majd a Sydney-i Egyetemen szerzett vegyészmérnöki mesterdiplomát és Fulbright ösztöndíjat is kapott a Massachusetts Institute of Technology-ba.