Galéria

5 dolog, ami a filmekben romantikus gesztus, de a valóságban már kevésbé lenne az

Forrás: Hány olyan filmet tudnánk mondani, ahol a srác addig ostromolta a főhősnőt, míg az végül bele nem egyezett egy randiba! Imádjuk a Szerelmünk lapjait, és nagyon romantikusnak tartottuk, amikor Noah a vidámparkban kikényszerítette Ellie-ből az igent, de ha a valóságban valaki ilyen rámenős lenne, nem biztos, hogy szívesen találkoznánk vele kettesben.
Forrás: Gyakran bejátsszák a filmekben azt, hogy a főszereplő egy rosszfiú, aki nem ismeri az igaz szerelmet, mígnem összetalálkozik egy hétköznapi lánnyal, aki megváltoztatja az életét. De az igazság az, hogy bármennyire is szeretnénk hinni, hogy valaki megváltozik a kedvünkért, ez szinte sosem történik meg, ráadásul ha azzal a céllal jössz össze valakivel, hogy más embert faragj belőle, nem is őt szereted igazán. Ilyen volt például Chuck, aki Blair kedvéért alakult át, és bár szeretjük őket együtt, a valóság sajnos nem feltétlenül ilyen.
Forrás: Elég gyakori jelenség a filmekben, hogy a főhős boldogtalan kapcsolatban él, de ahelyett, hogy kilépne belőle, a másik háta mögött ismerkedik. És pont összetalálkozik a Nagy Ő-vel, akibe beleszeret, és akivel félre is lép, mielőtt erőt venne magán, és elhagyná az exét. Imádjuk, hogy a főhősök végre összejönnek, és belátják, hogy tökéletes párost alkotnak, de a hűtlenségfaktor kevésbé olyan szép a valóságban. Lásd a Kellékfeleségben, az Agyő, nagy ő!-ben vagy éppen a Mielőtt megismertelekben.
Forrás: Sok filmben bevett szokás, hogy a főszereplő hazudik valamiben a szerelmének, hogy megóvja őt vagy a kapcsolatukat. Bármennyire is romantikusnak tűnik, ha a valóságban kéne szembesülnöd a párod hazugságaival, biztosan nem ez lenne az első gondolatod. A Kőgazdag ázsiaiak című filmben például Nick egyáltalán nem mesélt Rachelnek arról, milyen gazdag családból származik, ami viszont hétköznapi esetben a bizalomhiányra utalna.
Forrás: A filmekben sokszor nagyon romantikusnak állítják be a szerelmi háromszögeket, ahol két férfi verseng egy nő kegyeiért. Ilyen volt az Alkonyat, a Vámpírnaplók és a True Blood is, de nem csak a vámpíros sztoriknál van ez így. Persze szeretünk izgulni értük, és szurkolunk a kedvencünkért, de a való életben legalább egy személy mindig hatalmasat csalódik egy szerelmi háromszögben.