Galéria

Lefogyhatok egyáltalán, ha utálok futni? 4 kérdés a fitnesz szakértőhöz

Forrás:

Igen, teljesen rendben van, ha a súlyzókra koncentrálsz, mondja Tiffany. De ha gyorsabban szeretnél zsírt égetni, inkább ne szkippeld a kardiót teljes mértékben. Ha egy kis kardióedzést is beépítesz a heti rutinodba és apró változtatásokat eszközölsz az étrendedben, gyorsabban jutsz eredményre.


Forrás:

Nehéz a sportágak között kiválasztani a leghatékonyabbat. Tiffany szerint nincs is egyetlen aranyérmes. „Általánosságban véve a legjobb edzés az, amit élvezel – mondja. – Ha nem szereted, amit csinálsz, hosszabb távon kisebb valószínűséggel fogod azt csinálni. Szóval keress valamit, ami örömöt okozz és építs arra.” De ha testzsírtól szeretnél megszabadulni, akkor a súlyzós edzés, a kardió és az egészséges étrend helyes kombinációja az, amivel megtalálhatod a számításodat.


Forrás:

Két-három erősítő edzés és két-három kardió az ideális, Tiffany szerint. Az is fontos, hogy hagyd a testedet regenerálódni, vagyis heti egy pihenőnapot mindenképp iktass be.

Namost könnyen előfordulhat, hogy nincs időd heti hatszor elmenni az edzőterembe. Ez esetben az erősítő edzésedbe szoríts be egy-két kardiógyakorlatot, ajánlja Tiffany. Például két squatting gyakorlat között ugrókötelezz 60 másodpercig vagy evezz az evezőgépen 300 métert. „Olyan időbeosztást találj ki magadnak, amit be tudsz tartani. A több nem mindig jobb” – tanácsolja a személyi edző.


Forrás:

„Nem szükséges egész ételcsoportokat, például szénhidrátokat kizárni. Ha azt gondolod, valamit egyáltalán nem kéne enned, első körben próbáld csökkenteni az adott ételfajta mennyiségét” – mondja Tiffany. Mindenképp szabadulj meg a „jó étel, rossz étel” gondolkodásmódtól, inkább vezess be „minden nap”, illetve „néhanapján” kategóriákat. A zöldségeknek, gyümölcsöknek, tiszta fehérjéknek és teljes értékű gabonáknak nyilvánvalóan az első csoportba kell tartozniuk. A sütemények, olajban sült ételek és csokoládé pedig a második csoportba. Ha csak egy kicsit változtatsz az arányokon, nem drasztikusan akkor fogod elérni a célodat.