Galéria

Gyerekkorunk 10 kedvenc meséje a Nickelodeon csatornáról

Forrás: A 90-es évek második felében kezdték el vetíteni a Nickelodeon csatornán a Hé! Arnold című rajzfilmsorozatot, amit biztos, hogy te is imádtál! A mese főszereplője Arnold, aki 9 éves, és nagyszüleivel él azok panziójában. A különböző epizódokban pedig barátok, rokonok vagy éppen idegenek problémáit kísérelte megoldani, miközben titkos szerelme, Helga figyelmét igyekezett felkelteni.
Forrás: A mesesorozat négy barát életéről szólt: Rakéta Ottóról, Roziról, Samuról és Maurice "Csavar" Rodriguezről, akik az USA nyugati partvidékén éltek, és imádták az extrém sportokat. A legtöbb epizódban valamilyen kihívást találtak ki maguknak, amit aztán megpróbáltak teljesíteni, de szinte mindig ráébredtek arra, hogy a barátság mennyivel fontosabb a versengésnél.
Forrás: A mesében Doug Dili egy 12 éves fiú volt, aki Bluffingtonba költözött korábbi lakóhelyéről. A nagy fantáziával megáldott fiú aztán naplójába írta le élményeit és tapasztalatait új otthonáról, és az élet nagy dolgairól. Legjobb barátja Szkitó Valentin volt, szerelme pedig Patti Majonéz, és az ő kalandjaik álltak az események középpontjában.
Forrás: A mesesorozat három szörnybarát kalandos életét mesélte el. Ijedős Füli, büdös szagú Büdi és stréber Pálcika egy egy amerikai város szeméttelepén éltek, és itt gyakorolták azt, hogy hogyan hozzák rá a frászt az emberekre. Céljuk az volt, hogy minél több embert ijesszenek meg.
Forrás: Sok gyermek kedvenc meséjévé nőtte ki magát a hódok sztorija! A főszerepben Norbert és Dugó álltak, akik ikertesók voltak, és kiköltöztek szüleik házából, hogy Oregonban élhessék a fiatal hódok életét. Mindketten másban voltak jók, a sztoriban pedig többek között Prémvirág (Norbi barátnője) és Tuskó, Norbi jóbarátja is szerepet kaptak.
Forrás: Az egyik, ha nem a leghíresebb Nickelodeon-meséről beszélünk! A rajzfilm négy tipegő korban járó, azaz kábé 1-2 éves gyerek életét mutatta be, miközben az idősebb családtagok, barátok is szerepet kaptak. Tommy, Chuckie, Phil és Lil csak baba-nyelven tudtak kommunikálni egymással, amit csak a nézők, a négy gyerek, és a náluk idősebb Angelica értettek. Szórakoztató szituációs komédia volt, ami a felnőtteket és a gyerekeket is megcélozta annak idején.
Forrás: A sorozat a Thornberry család életét mutatta be, akik lelkes természetjárók voltak, a főhős, a 12 éves Eliza pedig még az állatok nyelvét is értette. A tagok persze egészen eltérő jellemek voltak, ami sok vicces helyzetre adott lehetőséget, a mesében pedig mindig utazgattak, és természetfilmeket forgattak.
Forrás: Ugyan ki ne hallott volna a tengerfenéken élő SpongyaBobról és Patrikról, a csillagról? A mesét gyerekek és felnőttek egyaránt ismerik, és bár ma már rengeteg csatornán találkozhatsz vele, annak idején a Nickelodeonon futott a történet. SpongyaBob, a naiv, életvidám tengeri szivacs vicces kalandjait követhettük nyomon, legtöbbször Tunyacsáp és Patrik közreműködésével.
Forrás: Egyik vége macska, a másik meg eb: ő MacsEb, a félig kutya, félig cica teremtmény. Egész életüket együtt tengették, ami nem mindig volt egyszerű számukra, hiszen teljesen eltérő jellemek voltak, másfajta érdeklődési körrel. Mégis, minden részben megtanították azt, hogy a barátság mennyire fontos!
Forrás: Rocko egy emberszabású vallabi volt, aki O-Városban tengette életét, és mindennap új nehézséggel találta szemben magát. Ezeket a történeteket láthattuk a különböző részekben. A mesében még szerepet kapott Melák, a falánk ökör, Filburt, a teknős, és Rocko kutyája, Szafaládé. A mese egyébként elég sok felnőtteknek szóló poént és szatírát tartalmazott.