Galéria

A világ 8 legszuperebb helye, ahol 2020-ban érdemes lefutnod a félmaratont

Forrás:

2020. január 19-én lesz itt a félmaraton, ami nem kérdés, hogy egy varázsos helyszín az óceánparti futáshoz. A futók a víz mellett, a különleges, pasztelszínű épületek mellett haladnak végig Hamiltonban. Sőt, ha nem strandolni akarsz, hanem csak futni, futni, beneveztehtsz a Bermuda Triangle Half Challenge-re is, ahol 3 nap alatt kell lefutni többek között a félmaratont és a 10K-t is. 


Forrás: Imádod a meséket, a Csillagok háborúját, és minden vágyad eljutni Disneylandbe? Akkor itt az idő: 2020. április 19-én lesz Orlandóban, Floridában a félmaraton, a téma persze a Csillagok háborúja, de találkozhatsz az ikonikus mesefigurákkal is. Az erő legyen veled, ha jegyet vennél az eseményre, mert általában 2 óra alatt elkel az összes jegy!
Forrás: Június végén már szuper idő van Alaszkában is, ahol a levegő, az illatok, a táj szépsége leírhatatlan. Itt igazi élmény félmaratont futni: ha meghoztuk a kedved, foglalj a 2020. júniusi eseményre jegyet! Az év leghosszabb napján rendezik a versenyt, ahol futás közben láthatsz sasokat, jávorszarvast és bálnát is. A futás után pedig szaladj le a belvárosba, ahol akkor rendezik a nyári napforduló fesztivált élőzenével, sörkertekkel, isteni ételekkel, sziklamászással.
Forrás: Ettél már igazán finom homárt? Ha egyszer megkóstolod, hidd el, odáig leszel érte, Maine-ben pedig egy izgalmas futás után ezt megteheted, a hely ugyanis világhírű erről a tengeri herkenytyűről. Idén szeptember 21-én lesz itt a félmaraton. A dombos pálya a festői kis halászfaluból, Bar Harbor-ból indul, majd a csodás Acadia Nemzeti Parkban folytatódik. ide megéri elutazni!
Forrás: A félmaraton is lehet igazi buli, na persze, ehhez az kell, hogy a helyszín Vegas legyen. Itt számíthatsz a futók között rengeteg Elvis-imitátorra, villámlagzikra, a maraton vége pedig egy hatalmas Kesha koncert lesz. Ha futás közben járnád be a mindig nyüzsgő várost, nem kérdés, itt a helyed: az időpont 2019. november 17.
Forrás: Ha igazi történelmi helyszínt választanál úticélul, akkor irány Kína 2020 májusában! De ide aztán kell az erőnlét, mert futás közben a rengeteg lépcsővel is meg kell ám küzdeni! Viszont megéri itt futni, a hangulat tényleg fantasztikus, nem beszélve a környezetről!
Forrás: Futás Új-Zélandon? Kevés dolog hangzik ennél jobban: ha te is mindennél jobban vágysz ide, akkor nevezz be a félmaratonra idén december 1-jén! Auckland-tól egy órás autóútra kezdődik a verseny, természetesen csodás környezetben, láthatod az óceánt is, a Rahui Te Kiri Reserve-be érve pedig arra számíts, hogy a szurkolók úgy csüngenek majd a kerítésen, mint a Tour de France-on. 
Forrás: 2020. június 25-én lesz Izlandon az Éjféli Nap futás. Az éjféli nap nem egy oximoron, Izlandon legalábbis biztosan nem, az év leghosszabb napján rendezett verseny pedig pont erről szól. A szürreális csillagászati jelenség mellett Izland különleges természeti képződményeit és mesés tájait ismerheted meg a futás során - ez biztosan felejthetetlen élmény lesz!