Galéria

8+1 dolog, ami árt a hajadnak

Forrás: Nem, nincs szükég a 220 fokos vasalásra! És oké, lehet, hogy 3-5 percet spórolsz vele reggelente készülődés közben, de hidd el, nem éri meg. A hajad fakó, töredezett és szálkás lesz, ha mindig magas hőmérsékletű hajformázóval szárítod be. Inkább állíts 180 fokra (vagy kevesebbre), vagy, ha lehet, csak minden második hajmosáskor vasald csak ki a tincseket.
Forrás: Ha túl sokféle kencét teszel a hajadra, az biztosan árt, egyféle ápoló bőven elég lesz egy hajmosásnál. Elnehezíti a tincseket, nem hagyja lélegezni a hajat, a fejbőrt, és még hamarabb zsírosodik is. ha pedig nem elég jó minőségű ápolókat használsz, akkor a kemikáliakkal roncsolod is a hajszálakat.
Forrás: Nem véletlenül éli új fénykorát a az úgynevezett scrunchie, azaz bumszli hajgumi, hiszen sokkal kényelmesebb, mint a sima szoros, erős, gumik, nem beszélve a nyers szilikon van nyers gumi hajdíszekről. Ha túl erősen tartja a hajadat megtöri és elgyengíti a hajhagymákat.
Forrás: Na ez az a dolog, amit sosem szabad elodázni: minden egyes fésülködés vagy beszárítás után távolítsd el a hajszálakat a keféből. Hetente egyszer pedig most meg langyos szappanos vízzel a haformázót. A kefében maradt kórokozókra és baktériumokra egészen biztosan nincsen szüksége a csodás hajkoronádnak, ugyanis ezek korpát és hajhullást okozhatnak.
Forrás: Nemcsak a csillogás miatt érdemes a hővédővel kezelni a hajadat szárítás előtt, hanem azért is, mert nem hagyja kiszáradni a hajvégeket, így nem is megy tönkre, törik meg olyan hamar a hajvég.
Forrás: A legtöbben a tövektől húzzuk le a kefét fésülködés közben, holott az az ideális, ha először csak a végeket bontod ki, kb. a hajad utolsó 5-10 centijét. Utána persze egyszer menj végig a tövektől is az egész fejeden, hogy kicsi átmasszírozd a fejbőrt és serkentsd a vérkeringést. A túlzott fésülködés egyébként 2 okból nem tesz jót: hamarabb zsírosodik a hajad, plusz roncsolod is.
Forrás: Oké, senki sem akar lenőtt töveket, kopott hajszínt, de ezerszer gondold meg milyen gyakran és milyen típusú festékkel fested be a hajadat, és emellett hány féle kémiai anyagot kensz rá. Ha drasztikus hajszínváltásra készülsz, előtte mindig ápold extrán a hajadat maszkokkal és sose feledkez meg az UV-védős hajáplókról. A szilikonos, kreatinos, tartós egyenesítő vagy göndörítő kezeléseket pedig halaszd el.
Forrás: Jennifer Lopez minden hónapban vágat a hajából. Hogy mi lenne az ideális? Minden hónapban fél centit kellene vágatnod a tincseid végéből, de maximum kéthavonta. Nemcsak szebb, de egészségesebb is lesz a hajad, ép hajvégekkel pedig a hajápolók is jobban beszívódnak.
Forrás: Vizesen sokkal sérülékenyebb a haj, így olyankor még jobban kell rá vigyázni, mint szárazon. Óvatosan fésüld, apró tincsenként és tegyél rá fésüléskönnyítőt, ha nagyon kezelhetetlen. Szerezz be egy ritkafogú bontófésűt is. Sok türelmet kívánunk!