Galéria

Tippek, hogy lakáson kívül tartsd a pókokat

Forrás:

Gondoltad volna, hogy ha gesztenyét teszel a külső ablakpárkányra, azzal kívül tartod az összes pókot? A pontos okot a kutatók sem tudják, de valószínű, hogy a gesztenyefában, és egyúttal a termésében is olyan kémiai anyag található, amely a pókokra ártalmas. Ezért aztán nem mennek a közelébe!
Forrás:

Akárcsak a borsmenta, úgy a citrus is a pókok egyik ellensége. Az olyan illatok, mint a narancs, vagy akár a grépfrút taszítja a nyolclábúakat, így érdemes ilyen aromával rendelkező tisztítószert használnod a lakásodban. De akár az is elég, ha szimplán csak az ablakok és ajtók környékét befújod citromos légfrissítővel, ezt megérezve ugyanis messziről elkerülik majd az otthonodat.
Forrás:
A nyolclábúak az eukaliptusz aromáját sem csípik, ezért mondják, hogy akár ezt az olajat is alkalmazhatod a lakásodban. Akárcsak a borsmenta és a citrus esetében, úgy itt is az a legjobb módszer, ha a sarkakat, ablakpárkányt és az ajtó környékét fújod be vele (vagy akár a felmosó vízbe is teheted). Ez egyébként a szúnyogok ellen is nagyon hatásos!
Forrás:

Bár nincs olyan kellemes illata, mint egy citromnak vagy az eukaliptusznak, attól még az ecet is nagyon hatékony a pókok elűzésére. A legjobb, ha szórófejes flakonba teszel vizet és ugyanannyi ecetet, majd ezzel befújod a rejtettebb sarkakat. Az erős szag miatt a pókok biztosan nem környékeznek meg téged!