Galéria

6 érdekesség az új Joker-filmről és annak készítéséről

Forrás: Joaquin Phoenix 23 és fél kilót fogyott Joker szerepe miatt, ehhez pedig négy hónapon át éheztette magát. Két hónapig próbált hozzászokni, hogy keveset eszik, majd két hónapig szinte alig evett valamit. A színész bevallotta, hogy szinte beleőrült abba, hogy hirtelen ennyit fogyott, hiszen ez a tudatára is hatással volt.
Forrás: Azonban azt is hozzátette, hogy ez segített neki még inkább azonosulni Jokerrel. Hiszen az éhség hatására folyton dühös volt, akárcsak a karakter, akit játszania kellett.
Forrás:

Emiatt viszont nem igazán volt lehetőség újra felvenni jeleneteket, miután befejezték a forgatást, hiszen Joaquin teste gyorsan változott, és ez feltűnt volna a nézőknek is.


Forrás:

Noha nem igazán voltak látványos akciójelenetek, Joaquin Phoenix vállalkozott arra, hogy kaszkadőrök helyett maga játssza el a veszélyesebb jeleneteket, például egy autós gázolást is.


Forrás: A filmben Joker hisztérikus nevetése elég ikonikus, a színész pedig hosszasan készült még erre is. Hozzá kellett szoknia ahhoz, hogy ezt sok ember előtt, rögtön képes legyen kivitelezni, ehhez pedig olyan neurológiai problémával küzdő emberek videóit tanulmányozta, akik kóros nevetéssel küzdöttek.
Forrás: A színész elmondta, hogy sosem élt át még ilyen forgatást, hiszen a karakter az első hetekben egészen másmilyen volt, mint amivé a végére vált. "Folyamatosan változott. Sosem tapasztaltam még ilyet. Minél kiszámíthatatlanabbak és lazábbak lettünk, annál izgalmasabb lett."