Galéria

Öt tévésorozat, amit alig várunk idén ősszel

Forrás:

A Rólunk szól az egyik legérdekesebb színfolt a palettán. Az elsőre szokatlanul festő, cseppet sem szokványos családtörténet rendhagyó vonásokat épít a megszokott sorozatklisékbe, mivel úgy tud beszélni súlyos életproblémákról, halálról, gyászról, rasszizmusról vagy alkoholizmusról, hogy a nézőnek folyton nevetni (is) támad kedve. Nincs hókuszpókusz, nincs sztárparádés díszcsomagolás: a szereplők (képünkön Milo Ventimiglia és Mandy Moore) összes gondja-baja teljesen hétköznapi, bármelyikünkkel megtörténhet, és valószínűleg sokunkkal meg is történik. Bár egy darabig kérdéses volt (a showrunnerek nyilatkozatai alapján úgy tűnt, a harmadik évad gyártásával leáll a sorozat), szeptemberben mégis érkezik a negyedik széria, melynek külön érdekessége, hogy ringbe száll a Hatodik érzék, A sebezhetetlen és a Széttörve rendezőjeként híressé vált M. Night Shyamalan is. (Előzetes)


Forrás:

A HBO új minisorozatában Helen Mirren játssza majd II. Katalin német születésű orosz cárnőt, akinek pikáns, vérrel és szexszel telehintett életrajza régóta sikított méltó feldolgozás után. Katalin túl nagy érdeklődést nem mutató férje – állítólag az ólomkatonái sokkal jobban izgatták a feleségénél – mellett szeretőket tartott, rengeteget olvasott, majd egy jól időzített államcsínnyel a trónt is megszerezte. Uralkodása alatt nagyhatalmi pozícióba emelte az országot, buzgón támogatta a művészeteket, magánélete viszont bővelkedett botrányokban: szexuális partnerei nem kizárólag férfiak voltak, „hivatalos” szeretője, Grigorij Orlov pedig rendszeresen bántalmazta. A Katalin-biopic tehát minden bizonnyal izgi lesz, a főszereplőn pedig biztos nem múlik semmi, hiszen ha Helen Mirren feltűnik valamiben, azt lehetetlen kihagyni: kisujjal hoz annyi tehetséget és karizmát, amennyit a fiatalok könnyel-verítékkel se nagyon. (Előzetes)


Forrás:

Az ifjú pápa címmel futó Paolo Sorrentino-sorozat új évadának bemutatásáról ugyan a 2019-es dátumot leszámítva semmi pontosat nem tudni, mi azonban annyira várjuk, hogy betettük az ajánlóba, hátha felpörgetjük vele az eseményeket. Sorrentino híres arról, hogy nem rest beleállni a dolgokba, és kerüli a sematizmust, mint a pestist: le is tette az asztalra 2016 legjobb sorozatát Az ifjú pápával. A történet modern, mégis örökérvényű, vicces, mégis szívbemarkoló, melyhez a direktor teljesen egyedi dramaturgiát és képi világot alakított ki. Az öntörvényű, szociopata, ugyanakkor szeretetre vágyó szentatyát, a focimán bíborost vagy a szerelembe eső idős apácát ráadásul olyan ütős színészek keltették életre, mint Jude Law és Diane Keaton. Law a trailer tanúsága szerint a második évadra is visszatér igazi sztárok társaságában – John Malkovich és Sharon Stone is részt vállalt a projektben –, de ezúttal nem folytatásról, hanem egy vadonatúj pápatörténetről lesz szó. 


Forrás:

A Wonder Woman sikere szélesre tárta a kaput a sokáig diszkriminált női szuperhősök előtt. Tim Burton és Christopher Nolan mesteri látványvilágú Batman-filmjeivel persze nehéz felvenni a versenyt, de hát Bruce Wayne sem az a tipikus muszklimiska, jogos az érzékenyítés meg az emancipáció. A karakter amúgy nem új, Batwoman, polgári nevén Kate Kane 1956-ban pattant ki a képregénykészítők fejéből, a kétezres években pedig már leszbikus karakterként hódított: de talán csak most öltözhet először teljes fegyverzetbe. A vérben és bűnben tocsogó tévéadaptáció remélhetőleg üdvösen megtartja a zord világképet, és nem butul egy középszerű mozgóképregényecske szintjére. A trailer bíztató, Batwomanben, akit a démontekintetű Ruby Rose alakít, már most az első sikeres meleg szuperhős-karaktert ünneplik. (Előzetes)


Forrás: November 17-ig kell várnunk, hogy a Netflix műsorára tűzze a II. Erzsébet és a brit királyi család 20. századi történetéről szóló sorozat új évadát; az előző kettő jóformán tökéletesre sikerült, így nagyon drukkolunk, hogy fennmaradjon a színvonal. Ami a színészi játékot illeti, erre minden esély meg is van: a 60-as, 70-es években játszódó évadban a királyi család tagjai már valamivel idősebbek, így új színészgarnitúra veszi át a régiek helyét. Erzsébet szerepében a friss Oscar-díjas Olivia Colman tűnik fel (A kedvenc, Gyilkosság az Orient-expresszen), Margit hercegnőt Helena Bonham-Carter (Harcosok klubja, A király beszéde), Fülöp herceget Tobias Menzies (Outlander), Lajos Ferenc herceget pedig a Trónok harca Tywin Lannistereként is ismert Charles Dance alakítja majd. A sorozatban megismerkedünk Camilla Parker Bowlesszal, akinek Károly herceg már a 70-es évek végén udvarolt, de Diana hercegnőre állítólag még a negyedik évadig kell várnunk. (Teaser)