Galéria

4 ok, ami miatt a telefonod egyre lassabban működik

Forrás:

Valószínűleg hallottad már, de nem lehet elégszer elmondani: a háttérben futó applikációk nagyon lelassítják a mobilodat. Még akkor is, ha egyébként nem használod őket, szükségük van különféle forrásokra, hogy frissítsék az adatokat, a rendszernek bizonyos funkcióit igénybe veszik, de ez persze limitált. Ezért nem árt megszabadulnod azoktól az appoktól, amelyekre nincs szükséged.

Szintén érdemes azt is megnézni, hogy a böngészőben hány lapot hagytál megnyitva, mivel ezek ugyancsak lelassítják az oldalakat.


Forrás:

Az sem mindegy, hogy mennyi szabad hely van a telefonodon. Ha szinte egy fotót sem tudsz készíteni, annyira tele van a mobilod képekkel, appokkal és egyéb fájlokkal, az jelentősen lelassíthatja a használatát.

Érdemes megnézned azt is, hogy mennyi helyet foglalnak el a tárhelyen a gyorsítótár adatok. Ezek sokszor észrevétlenül több gigát is felemésztenek, noha semmi szükséged rájuk, ezért ezeket időnként mindenképpen töröld ki a Beállításokban.


Forrás:

Előbb-utóbb az akkumulátorok kapacitása is csökken, és míg az új mobilod akár két napot is kibírt töltés nélkül, addig egy idő után már egy napot is alig. Sajnos ez elkerülhetetlen, ráadásul egyre inkább melegíti a telefont az aksi, ami miatt a készülék igyekszik visszafogni a processzor gyorsaságát, hogy képes legyen hűteni az eszközt.

Emiatt tapasztalhatod azt, hogy lassabbá válik a mobilod. Sajnos ilyenkor a megoldás egy új akkumulátor beszerzése lenne, de a modernebb készülékeknél sokszor már nincs lehetőség otthon kicserélni őket.


Forrás:

A frissítések hasznosak, azonban egy idő után a készülékek már nem kapják meg a legújabb operációs rendszer frissítéseit, sőt, az is megesik, hogy a legutóbbiakat már nehezen dolgozza fel a telefonod. Ezek ugyanis mindig az új modellekhez készülnek, hogy gyorsabbak és jobbak legyenek, ezért a régi mobilod nehezebben tartja ezzel a tempót, így lassabbá is válik.

Nem véletlen, hogy sokszor azt tapasztalod, egy nagyobb rendszerfrissítés után a telefonod lassabb lett, mint korábban!