Galéria

7 kutyafajta, amelyik jól érzi magát a lakásban tartva

Forrás: Ez a játékos, energikus kutyafajta igényli a kellő mozgást, szeret futkározni, de a lakásban is jól érzi magát - amennyiben gyakran ki tudsz vele mozdulni otthonról. Azonban arra fontos odafigyelned, hogy már kis korában megkapja a kellő tanítást, mert ez a fajta szeret sokat ugatni, pláne, ha unatkozik.
Forrás: A csivavák hajlamosak sokat ugatni, de ugyanakkor ők kifejezetten a lakásban érzik jól magukat. Kis méretük miatt bárhol elférnek, és nem igényelnek sok mozgást sem, így tökéletes választás ez a fajta, ha garzonban, kis helyen laksz.
Forrás: A francia buldogok híresek lustaságukról, ezért a lakásban nagyon jól érzik magukat. Persze fontos odafigyelned arra, hogy napi szinten lemenjetek sétálni, játszani, mert az egészségükre is hatással van az, ha nem mozognak eleget.
Forrás: Talán nem ér meglepetésként, hogy ez a fajta is felkerült a listára. Kis méretéből kifolyólag jól érzi magát a kisebb lakásokban is, és nem igényel sok mozgást sem. Azonban az állandó társaság, az új ingerek fontosak neki, így az a legjobb, ha napközben minél többször magaddal tudod vinni, például a munkahelyedre.
Forrás: Ez a fajta különösen jó választás lakásba! A King Charles spániel ugyanis nagyon jól képes alkalmazkodni a gazdi életviteléhez és lakóhelyéhez. Noha nekik is fontos, hogy napi szinten megkapják a kellő sétát, mozgást, alapjáraton szívesen ülnek a kanapén, és pihennek a gazdájukkal.
Forrás: Ennek a fajtának nagy előnye, hogy nem igazán hullajtja a szőrét, így ha allergiás vagy, de nagyon szeretnél kutyát, ez a fajta szuper választás lehet. Ráadásul ritkán ugatnak, jól érzik magukat a négy fal között, de közben szívesen elkísérnek téged a kirándulásokra is.
Forrás: Ez a vidám, lelkes kutyafajta nem igényel kimondottan sok futkározást és mozgást, így a lakásban nagyon jól érzi magát. Ha például a nappalid nagyobb, és tudsz vele bent is labdázni, ő tökéletesen fogja érezni magát!