Galéria

7 dolog, amit sose húzz le a WC-n

Forrás: A konyhai papírtörlőről talán te sem gondoltad volna, hogy nem lehúzható a WC-n. Egy-egy darabtól még nem lesz baj, de ha elfogyott otthon a WC-papír, és ezzel próbálod helyettesíteni, egy idő után komoly dugulás keletkezhet a csövekben. Ugyanez a helyzet a tamponnal is! Nem véletlenül kérik mindenhol, hogy ezt ne a WC-be dobják az emberek, hiszen a víz hatására felduzzad, és dugulást okoz.
Forrás: Hivatalosan semmilyen ételt nem lehet beleönteni a WC-be. Sokan viszont a tegnapelőttről megmaradt levest, főzeléket (bármit, amit nem igazán tudsz kiönteni a kukába) a WC-n húzzák le. A legtöbb társasháznál viszont, amikor mindenki így cselekszik, az ételmaradék letapad a csövek aljára, és fokozatosan halmozódni kezdenek, amitől egy idő után szintén dugulás keletkezik.
Forrás: Tudtad, hogy a fogselyem nem képes lebomlani? Ha egyet beledobsz a WC-be, még nem lesz baj, de ha minden este lehúzod, gombóccá állhat össze a csövekben, és előbb-utóbb dugulást okoz.
Forrás: Nem csak lenyelni nem szabad a rágógumit, de a WC-ben sem érdemes megszabadulni tőle. Lehet, hogy apró méretűnek tűnik, de könnyedén feltapad a csövekre, és képes komoly dugulást okozni.
Forrás: Sokan azt gondolják, a WC-papírba csomagolva le lehet húzni a ragtapaszt, ám az igazság az, hogy a műanyagból készült tárgyak nem tudnak lebomlani. Ezért nem csak dugulás keletkezhet a lakásodban, de egyúttal a környezetet is szennyezed.
Forrás: A lejárt szavatosságú gyógyszereket mindig vidd el a patikába, ahol szívesen átveszik őket. A WC-be öntve ugyanis feloldódik a vízben, és a hatóanyagokat a szennyvíztisztító telep nem tudja maximálisan kiszűrni, így többé-kevésbé ezzel együtt kerül vissza a víz a természetbe.
Forrás: A fáradt olajat inkább add le az átvevőpontokon, ahelyett, hogy a WC-be öntenéd! Ez ugyanis az egyik legrosszabb dolog, amit az otthonoddal tehetsz. A használt olaj és a zsír a víz hatására lehűl, gyorsan feltapad a csövek oldalára, amitől minden szennyeződés és kosz ideragad a későbbiekben. Ezért a cső átmérője leszűkül, és legrosszabb esetben az egészet ki kell cserélni!