Galéria

5 dolog, amit eddig senki nem tudott a Jóbarátokról!

Forrás: A kilencvenes évek elején sok mindentől paráztak a sorozatkészítők, így az is para faktor volt, hogy mivel a Jóbarátok szereplői huszonévesek, mi lesz, ha max. huszonévsek nézik majd a sorozatot.

Ezért akartak a hatosfogat mellé egy hetedik, idősebb karaktert is, aki ha nem is rendszeresen, de legalább olykor-olykor felbukkant volna. Biztos nem lett volna béna, ha néhány részenként belibben valaki és elkezd bölcselkedni a szereplők életéről...
Forrás: Jennifer Aniston egy másik show-t is elkezdett akkoriban, amiből fel is vettek hat részt. Ha a Muddling Through beindult volna, Anistont muszáj lett volna kiírni a Jóbarátokból már az első évad közepén.
Forrás: A producerek már az elején tudták, hogy a testvérpár, Monica és Ross fehér bőrűek, de a többieknél nem volt egyértelmű.

Afroamerikai és ázsiai származású színészeket is castingoltak, de végül a korszellemnek köszönhetően az alkotók berezeltek: nem voltak róla meggyőződve, hogy a főként fehér bőrű közönség tudna-e együtt nevetni színesbőrű szereplőkkel, féltek, hogy nem fogják szeretni a sorozatot. Ilyesmi ma már nem történhetne meg.
Forrás: Eredetileg Monica és Joey szerelme lett volna a központi szál. Ez esetben Joey karaktere korántsem lett volna annyira elszállt, mint amlyen lett. Eredetileg egy chicagói, kemény szívő szívtipró lett volna, akit megszelidít Monica melegsége. Ezt azonban túlságosan unalmasnak találták a producerek, ezért Mr. Tribbiani végül egy sokkal krézibb irányt kapott, a fő szál pedig Rachel és Ross szerelme lett.
Forrás: Monicát először még keményebbnek, még cinikusabbnak, még szarkasztikusabbnak szánták, és először Janeane Garofalót szerették volna a szerepre a producerek.
Az eredeti koncepció szerint Monica egy melós családból érkezik, aki egy magasabb társadalmi rétegben próbál boldogulni.