Galéria

Rovarűző növények, amik még dekoratívak is

Forrás:

Ez a csípős illatú növény távol tartja a bogarakat, szúnyogokat és a viráglegyeket is.


Forrás:

A méhek nagyon kedvelik a levendula kellemes illatát, de a legtöbb rovar inkább messzire elkerüli, beleértve a szúnyogokat, lepkéket és bolhákat, így érdemes az ablakokba és ajtók közelébe is tenni belőle pár csokor szárított, vágott vagy cserepes verziót.


Forrás:

Velünk ellentétben a bogarak (sőt a csigák is) gyűlölik a rozmaring aromás illatát, így ha tartasz belőle otthon pár cseréppel, jó eséllyel elkerülik majd a szúnyogok és a csótányok az otthonodat. Ráadásul mindig lesz kéznél pár friss ágacska, ha húst sütnél vagy készítenél egy isteni focaccia-t.


Forrás:

Ez a növény tartalmaz egy piretrin nevű vegyületet, amit annyira utálnak a bogarak, hogy a legtöbb rovarirtószerbe is belecsempészik. A harlekin katica, a kullancs, csótány, ezüstmoly és még a szúnyogok is messzire elkerüli majd az otthonodat, ha beszerzel párat ebből a növényből.


Forrás:

Legtöbbünk kedveli a citromfű friss, citrusos illatát, de ugyanez nem mondható el a szúnyogokról, poloskákról. Válassz bármilyen citrusos növényt, kevesebb rovarral találkozol majd az otthonodban, mint nélkülük!


Forrás:

Nem életlenül kapta ezt a nevet a francia körömvirág, hiszen valóban nem tartozik a legkellemesebb illatú virágok közé. Ezért nem meglepő, hogy a liszteske, a fonálféreg és még jó néhány rovar gyűlöli az illatát.  Nem csak a kertben, a lakásban is érdemes tartani belőle, ráadásul virágja salátára szórva is isteni!


Forrás:

Szép, finom, illatos, ráadásul ki nem állhatják a szúnyogok, a liszteskék, legyek és a közönséges spárgabogarak!