Galéria

8 meglepően hasznos mód a teafaolaj felhasználására

Forrás:

Adj 10 csepp teafaolajat 2 csésze forró víz és fél csésze ecetet keverékéhez és kész is az általános tisztítószered. (Gránit és márványfelületekre még véletlenül de használd ezt a keveréket, mert azok nem szeretik az ecetet!)


Forrás:

Mindegy, hogy hajkeféről, egy alapozószivacsról vagy sminkecsetről beszélünk, ha teafaolajjal tisztítod őket, biztosan makulátlanok lesznek az eszközeid. Öntsd át az olajat egy spricnibe és permetezd be vele a tisztításra váró ecseteket, hagyd megszáradni és már használhatod is a bacimentes eszközöket.


Forrás:

Önts 3-4 cseppet a mosószerbe és ruháid szuperillatosak lesznek, tudniillik a teafaolaj leszámol azokkal a mikrobákkal amelyek a kellemetlen szagokat okozhatják a mosógépben.


Forrás:

Adj 10 csepp olajat 250 ml samponhoz és használd ezt a keveréket pár hétig. Hidd el egy kis idő után a korpának nyoma sem lesz a fejbőrödön.


Forrás:

Fertőtlenítő hatásának köszönhetően, nagyon hatékony a pattanások és mitesszerek elleni küzdelemben: cseppents belőle párat egy vattára és töröld át vele a problémás területet. Akár egész éjszakán át magadon hagyhatod az olajat, nem szükséges lemosni. Pár nap elteltével mintha kicserélték volna a bőrödet.


Forrás:

A legtöbb kézfertőtlenítő sajnos szárítja a kezet, ellentétben a teafaolajjal! Ha két cseppet belecsempészel a folyékony szappanba, kész is a tökéletes kézfertőtlenítőd, ami nem csak a bacikkal de mikrobákkal is leszámol.


Forrás:

Csepegtess néhány csepp olajat egy párologtatóba, így fertőtlenítheted és illatosíthatod is a helyiség levegőjét. Hatékonyan veszi fel a harcot a levegőben található baktériumok, vírusok és penész ellen. Ezek mellett pedig csökkenti a szorongást.


Forrás:

A szúnyog, bolha, de még a kullancs is messzire elkerül majd, ha pár csepp teafaolajjal bekened a bőrödet.