Galéria

Sztárok, akik szépségkirálynők voltak

Forrás: A Tuti Gimi gyönyörű színésznője még csak 17 éves volt, amikor a pasadena-i szépségversenyre jelentkezett, és külsejével meg is szerezte magának a koronát. Ma már nem csak színésznőként, de rendezőként és elhivatott aktivistaként is dolgozik.
Forrás: 2000-ben indult Priyanka Chopra karrierje, amikor a Miss World szépségversenyen őt választották meg a világ leggyönyörűbb nőjének. Ekkoriban ő még mérnöknek tanult, de úgy döntött, karriert épít az indiai filmiparban, majd fokozatosan vállalt egyre több amerikai szerepet. Ma már mindenki ismeri a nevét!
Forrás: A Csodanő megtestesítője nem csak tehetséges, de gyönyörű is. Így talán nem meglepő, hogy ő is részt vett szépségversenyen, sőt, 2004-ben Miss Izraelnek választották meg, és ő képviselte országát a Miss Universe versenyen. Azóta már inkább a filmes karrierjére fókuszál.
Forrás: Hiába 157 centi magas, Eva Longoria mégis szépségkirálynő volt! 23 évesen választották meg Miss Corpus Christinek (ez egy város Texasban), amikor még egy egyetemen tanult kineziológusnak. Az emberek érdeklődése viszont megnőtt iránta, 2001-ben megkapta első komolyabb szerepét, majd a Született feleségekkel berobbant Hollywoodba.
Forrás: Az 1980-as években Halle Berry számtalan szépségversenyen részt vett, így olyan címeket tudhatott magának, mint Miss Tini Amerika és Miss Ohio. Ezt követően már inkább a színésznői munkákra helyezte a hangsúlyt, 2002-ben pedig ő lett az első afroamerikai színésznő, aki a legjobb női főszereplői kategóriában Oscar-díjat nyert!
Forrás: A Xena című sorozat harcos hercegnője is volt szépségkirálynő! 1989-ben, a sorozat előtt 6 évvel őt választották meg Mrs Új-Zélandnak, alig 21 éves korában.
Forrás: A színésznő volt az első afroamerikai nő, akit Miss Amerikának választottak meg, 1984-ben. Azonban a címet végül visszaadta, miután egy magazin engedély nélkül közölt róla meztelen fotókat. Bár a történtek mély nyomot hagytak benne, mégis sikerült a filmezés felé fordulnia, és olyan sorozatokban játszott, mint a Született feleségek, a Betty, a csúnyalány és a The Mindy Project.
Forrás: Hollywood egyik leghíresebb színésznője az Edinboro Egyetemen tanult, amikor jelentkezett a Miss Pennsylvania szépségversenyre. Nem csak nyertesnek választották, de a zsűri javasolta neki, hogy a modellkedéssel foglalkozzon inkább. Ezért Sharon Stone felhagyott tanulmányaival, és kipróbálta magát a filmezésben, ami végül jó döntésnek bizonyult.