Galéria

A mosogatógép tisztításának 5 kihagyhatatlan lépése

Forrás:

Ha a környezetbarát módszerek híve vagy, akkor használj szódabikarbónát és ecetet! Először pakold ki a gépből az edényeket, szórj bele 2-3 evőkanál szódabikarbónát, végül indítsd el a legmagasabb hőfokú programot. Miután letelt, önts egy kisméretű tálba ecetet, a mosószer adagolóba vagy egy másik edénybe pedig szódabikarbónát, és indíts el újra egy mosást. A program lejárta után a készülék még 20 percig legyen lezárva, hogy a gőz kifejtse hatását, végül pedig töröld át az egészet puha szivaccsal vagy papírtörlővel.


Forrás:

Az edényekről leváló ételmaradékok nem tűnnek el, lerakódnak és könnyen eltömíthetik a lefolyót, amely egyrészről gondot okozhat a működésben, ezen túl egy idő után nagyon kellemetlen szagot áraszthat. Éppen ezért a szűrő tisztítását rendszeresen végezd el! Vedd ki a mosogatógép aljából és egy kefe segítségével, forró vízben szabadítsd meg a kosztól. Amikor végeztél vele, tedd vissza a helyére és töröld körbe az egész külső felületet egy vizes ruhával.


Forrás:

Ha igazán alapos akarsz lenni, akkor a szűrőn kívül minden olyan alkatrészt is érdemes alaposan megtisztítanod, amelyek könnyen eltávolíthatók: ilyenek például a rekeszek. Fordíts figyelmet a gumi tömítésre is, amelyre néhány hónapos használat után a mosószer maradványok letapadhatnak. Ezért ezt havonta mosd át nedves ronggyal, ezzel ugyanis elejét veheted az esetleges rongálódásnak.


Forrás: Néha ellenőrizd a lapátokon található lyukakat, és ha eltömődtek, akkor fogpiszkálóval piszkáld ki a megrekedt szennyeződéseket! Ha a lakókörnyezetedben jellemzően kemény a víz, akkor használj vízlágyítót, amellyel hatékonyabbá teheted a mosogatási eredményt, és még a készüléked élettartamát is megnövelheted segítségével.
Forrás:

Ha a mosogatógéped eleje műanyag; úgy meleg, mosogatószeres vízzel tisztítsd, míg a rozsdamentes verzió esetében az üvegtisztító lesz a megoldás. A tisztítószert soha ne permetezd közvetlenül a felületre, mert a nedvesség az elektronikus vezérlők meghibásodásához vezethet.