Galéria

A kardió tényleg mítosz? Lelepleztük, mennyit segít a fogyásban ez a 4 edzésforma

Forrás: Manapság rengeteg okostelefonba bele van építve a lépésszámláló, ami nagyon jó dolog, mert nagy vonalakban képet ad arról, hogy mennyire voltunk mozgékonyak azon a napon. Elvileg ugyebár az az általános nézet, hogy napi 10 ezer lépést ildomos megtenni gyalog, ami valóban nagyon jó kezdet. Viszont egyáltalán nem ad okot arra, hogy hátradőljünk és a nap végén örömmel nyugtázzuk, hogy ma sem voltunk restek. A gyaloglás nagyon jó mozgásforma azoknak, akik például nagy súlyfelesleget cipelnek, de sportnak semmiképp sem nevezhető.
Forrás:

ELLIPSZISTRÉNER Ez is a kicsit megúszós kardió mozgásformák közé tartozik. Személyi edző szakértőnk szerint inkább bemelegítő eszköz, mint komoly megerőltetés. Előnye, hogy átmozgatja az egész testet és kíméli az ízületeket, hátránya viszont az, hogy nem képes csodákat művelni. Azaz állhatunk rajta és hajthatjuk fél gőzzel egy órán keresztül is, még az is lehet, hogy meg sem emelkedik a pulzusunk. Kellő intenzitással azonban ennek is eredményes lehet a használata.


Forrás: Lehet, hogy a hosszú futásokkal sok-sok kalóriát elégetünk, de igazából a gyors menetek teszik hatékonnyá a futást. Ha elfelejtjük azt a szabályt, hogy fussunk minimum negyven percet olyan intenzitással, hogy közben beszélgetni is tudjunk, mert akkor tutira a szervezetünk zsírtartalékaiból merítünk majd erőt, és kilépve a komfortzónából inkábbbevállaljuk a sprinteket, előbb fogjuk látni a változásokat.
Forrás:

BICIKLIZÉSIsmét egy olyan mozgásformához jutottunk, amely számtalan formáját kínálja a megúszásnak. Ugye mindnyájan láttunk már az edzőteremben kényelmesen szobabicikliző tagokat, akik elégedetten olvasnak, miközben „edzenek”? Sajnos az is igaz, hogy azzal, hogy biciklivel közlekedünk, még nem teljesítjük a szükséges sportolási adagunkat. Általános igazság, hogy minden mozgás jobb, mint ha a kanapén ülnénk, de valódi eredményeket csak akkor lehet elérni, ha izzadunk, szaporán vesszük a levegőt, egyszóval szenvedünk. Legalább egy kicsit.