Galéria

5 dolog, amit tilos lenne beleönteni a mosogatóba, lefolyóba

Forrás: A cica almot sokak szerint a legegyszerűbb szimplán bedobni a wc-be, ráadásul számtalan olyan termék kapható, amin hirdetik is, hogy lehúzható. Azonban szakértők nem feltétlenül értenek egyet ezzel a megoldással. Sok esetben nem csak eldugíthatja a csöveket, de olyan baktériumokat tartalmazhat a végtermék miatt, ami nem tesz jót a víznek, és más állatok számára veszélyes lehet. Érdemes körbenézned a termékek között, hiszen akadnak helyette olyanok, amelyek növényi alapúak, és 100%-ban lebomlóak.
Forrás: Nem egyszerű kitalálni, mi legyen a fáradt olajjal, ezért sokan csak szimplán kiöntik a mosogatóba vagy a wc-be. Azonban 50%-ban ez tehet a különféle dugulásokról, ami csak a kisebb probléma. Ugyanis ezek komoly mértékben szennyezik a vizet és a környezet, ami növények és állatok számára egyaránt káros. A legjobb megoldás, ha a fáradt olajat inkább egy befőttes üvegben gyűjtöd össze, és utánajársz, a környékeden hol adhatod le. Sok esetben a töltőállomásokon is szívesen átveszik őket.
Forrás: Ezekben általában rendkívül erős kémiai összetevők vannak jelen, amelyek megszabadítják az otthonodat a baktériumoktól. Képzeld csak el, mi történik, ha ez belekerül az ivóvízbe! Nagyon gyorsan mérgezik a vizet, a hatásuk pedig romboló a környezetre és a testünkre egyaránt. Inkább mindig használd el ezeket, és sose öntsd ki őket a lefolyóba.
Forrás: Tudtad, hogy a vízbe kerülő gyógyszerek komoly hatással vannak a halakra? Egy kutatás során kiderült, hogy ez képes megváltoztatni a fejlődésüket és a viselkedésüket is, ami nagyon káros az élővilágra nézve. A gyógyszertárakban viszont átveszik a lejárt szavatosságú tablettákat és készítményeket, így ha összegyűltek az otthonodban, a legegyszerűbb, ha besétálsz velük a patikába!
Forrás: Ne öntsd ki a tejet a wc-be vagy a mosogatóba, sőt, lényegében semmilyen tejterméket sem lenne szabad ide öntened! Ezek ugyanis rengeteg oxigént vesznek fel a vízből, ami a benne élő állatok számára nagyon veszélyes, és nem mellesleg környezetkárosító is. Olyannyira, hogy az Egyesült Királyságban már törvényt vezettek be a lejárt szavatosságú tej kezelésére, mert nagy mértékben a halállományt is elpusztíthatja.