Galéria

A legideálisabb kutyusok futóknak

Forrás: Hosszú, egyenletes futásokra tökéletes a közepes méretű, jó testfelépítésű, izmos, energikus állat. A szakértők szerint kifejezetten nagy mennyiségű edzésre és mentális stimulációra van szükségük, így nem kérdés, hogy ez a fajta kiváló futótársad lesz!
Forrás: Szintén tökéletesen alkalmasak a hosszú távokra, de hihetetlen energiájuk miatt szinte mindenben kiválóak. Remek csúcssebességgel rendelkeznek, ugyanakkor hosszú távokra is nagyszerűek!
Forrás: Hosszú távokon, melegben és terepen is nagyszerű futótársak a vizslák, mindent bírnak, és szinte kötelező velük minden nap egy órát edzeni - így ha te sokat sportolsz, a vizsla nagyon nyerő választás!
Forrás: A monoton, hosszabb távokra alkalmas Jack Russel nagyon játékos kiskutya, viszont vadászni is imád. Így ha futást tervezel vele, érdemes előtte megtanítani arra, hogy ne rohanjon el edzés közben a zsákmány miatt.
Forrás: Rövid távokra, gyors futásokra tökéletes az agár, viszont hosszú távú futásokra inkább másmilyen kutyát érdemes választanod. Az agarak egyébként nagyon szelíd állatok, és természetesen imádják a sprinteket.
Forrás: Szintén rövid távokra érdemes Pit Bullt választani, akiken a futások alatt tényleg látszik, hogy kőkeményen dolgoznak.
Forrás: Szintén rövidebb távokra érdemes angol szettert választani: a fajta az Amerikai Kennelklub meghatározása szerint a tökéletes keveréke az erőnek, az állóképességnek és a kitartásnak.
Forrás: Rövid távokra, esetleg lassabb, hosszú távú futásokhoz kiváló ez a két fajta, amiknek nagyon hasonlóak a futótulajdonságaik. Hihetetlenűl hűséges kutyák ők, akik imádni fogják az edzést a gazdival!
Forrás: A rövid futásokhoz a legideálisabb a Beagle, ami egy nagyon aktív, sok edzést igénylő kutyafajta. Vannak olyan kutyusok is, amikben erősebb a vadászösztön, mint a társaikban, velük akár hosszá távokon is próbálkozhatsz!
Forrás: Az imádnivaló kutyusok a hosszú távokat élvezik a legjobban, és hidegben is remekül futnak, persze inkább akkor, ha nincs hó. Csodálatos sportolók, hatalmas élvezettel futnak és elképesztően energikusak!