Galéria

Vegán hírességek

Forrás:

Miley Cyrus 2014-ben váltott vegán életmódra, amikor komolyabban kezdett foglalkozni az állatvédelemmel. Számára az étrend mellett nagyon fontos az is, hogy egyáltalán nem hord például szőrmét, ami a luxus divat kedvelt darabja. Hírnevét szeretné arra használni, hogy hírdesse a vegánságot és népszerüsítsen egy jó ügyet.


Forrás:

Miley férje, Liam Hemsworth is vegán. Ő feleségét követve 2015-ben váltott erre az étrendre. Állítása szerint miután alaposan utánaolvasott a dolognak, rájött, hogy soha többé nem lenne képes állati eredetű ételt fogyasztani, emellett pedig az egészségének is jót tesz ez az étrend. 


Forrás:

James Cameron, a világhírű rendező fontosnak tartja, hogy az étrendünkkel is tegyünk a bolygóért. Azt gondolja, hogy a húsfogyasztás nagyban hozzájárul a környezetszennyezéshez és gyakran beszél arról, mennyi előnye van a vegánságnak, mind a bolygóra, mind pedig ránk nézve.


Forrás: Woody Harrelson számára a vegán életmód eleinte egészségügyi döntés volt. Észrevette, hogy a bőrének sokat segít, ha elhagyja a tejtermékeket. Később ahogy jobban beleásta magát a témába, már az etikai oldala miatt folytatta az étrendet. És Harrelson már több mint három évtizede vegán!
Forrás:

A fiatal színésznő és aktivista Ellen Page gyakran áll ki nemes ügyek mellett. Többször beszélt már arról, miért fontos a vegánság, és szeretné népszerűsíteni ezt az életmódot.


Forrás:

A brit színész számára is fontos a vegán étrend népszerűsítése. 2016-ban a QG-nek, a világ első teljesen vegán luxusmárkájának állt modellt, 2018-ban pedig a PETA a legszexibb vegán celebek közé választotta.


Forrás:

Peter Dinkagle gyerekkora óta vegetáriánus, a vegánságra már felnőttként váltott. Rájött, hogy ezzel az étrenddel könnyedén segíthet a Földnek, amellett, hogy az egészségének is jót tesz!


Forrás:

Natalie Portman azután vált vegánná, miután elolvasta Jonathan Safran Foer: Állatok a tányéromon című könyvét. A színésznő úgy érezte, felnyitották a szemét és többé nem képes az állati eredetű étrendre úgy, hogy tudja, milyen körülmények közt állítják elő a húst vagy a tejtermékeket.


Forrás:

Natalie Portmnahaz hasonlóan Mayim Bialiknak is az Állatok a tányéromon hozta az áttörést. A színésznő a könyv után érezte úgy, hogy elég tudása van a vegán étrend előnyeiről, így magabiztosan volt képes a váltásra.


Forrás:

Leonardo DiCaprio jelenleg Hollywood egyik legnagyobb környezetvédője. A színész még az Orscar-díj átadóján is arról beszélt: muszáj megmentenünk a bolygót. Szerinte a vegán étrend egy egyszerű, mégis nagy hatású változást jelent, amit bárki megtehet a mindennapi életében.