Galéria

8 faktor, ami közrejátszik a szerelem kialakulásában

Forrás: A hasonló háttér elengedhetetlen, mert bár sokan állítják, hogy az ellentétek vonzzák egymást, nem minden téren. Szakértők szerint a megegyező társadalmi háttér és viselkedési norma nagyon fontos a szerelem kialakulásában.
Forrás:

A távkapcsolatok sem működnek örökké! Ezért is nagyon fontos, hogy földrajzilag közel legyetek egymáshoz, és minél többet tudjatok találkozni.


Forrás: A másik számára vonzó karakterjegyek is döntő fontosságúak. Egy korábbi kutatásból kiderült, a külső megjelenésen kívül mi az, ami még nagyon sokat számít az embereknek.
Forrás: Egy szerelemmel teli kapcsolatban elengedhetetlen, hogy a másik érzelmi szükségleteit kielégítsük. Ha például te igényled az állandó érintéseket, öleléseket, fontos, hogy a pasid ennek eleget tegyen. Ha neki viszont arra van szüksége, hogy neked is fontos legyen a hobbija, akkor arra kell figyelned.
Forrás: Fizikai és érzelmi vonzalom nélkül nincs szerelem. A szexuális együttlétek ugyanis elengedhetetlenek a kötődés megerősítésében.
Forrás: Valószínűleg számodra is nagy fontossággal bír az, hogy mit gondolnak a pasidról a barátaid, családtagjaid. Ha ők áldásukat adják a kapcsolatotokra, az szintén hozzátesz a szerelem kialakulásához.
Forrás: A romantika akkor is fontos, ha egyébként nem igénylitek állandóan. Időnként muszáj sort keríteni rá, ha erősíteni akarjátok a szerelmeteket.
Forrás: Azonban még a hosszú távú kapcsolatoknál is elengedhetetlen, hogy ne tudjatok egymásról mindent. Kell egy kis titokzatosság, hogy izgalmas maradjon a kapcsolat.