Galéria

5 kutyafajta azoknak, akik hektikus életvitelt folytatnak

Forrás: Ez a tündéri fajta nem vágyik másra, csak a gazdi elismerésére. Rendkívül alkalmazkodóképes, és bár igényli a napi sétákat, azt sem bánja, ha ezután a lakásban játszotok együtt. Remekül érzi magát benti kutyaként egyetlen gazdi társaságában, de jól feltalálja magát egy kertben is, gyerekekkel együtt.
Forrás: Aprócska méretéből fakad, hogy nagyon szeret a lakásban lenni, vidám természetének köszönhetően pedig mindig, mindenre nyitott. Ha otthon vagy, biztos, hogy általában a nyomodban van, de időnként igényli az egyedüllétet, mert alapjáraton független kutya. Bundája nem igényel mást, csak néha egy-egy gyors fésülést, kis mérete miatt pedig az utazást is egyszerűbb megoldani vele.
Forrás: Nagyon jó érzéke van ennek a fajtának arra, hogy megérezze a gazdája hangulatát, és alkalmazkodjon hozzá. Tökéletes választás akkor, ha állandóan úton vagy valamerre, hiszen ez a kutyus szívesen elkísér téged, ráadásul más állatokkal, emberekkel is hamar megtalálja a közös nevezőt. Hetente egyszer érdemes átfésülni a bundáját, de nem igényli az állandó foglalkozást.
Forrás: Ha olyan típus vagy, akinek mindig van egy baráti programja, egy betervezett utazása vagy egy kirándulása, akkor ezen a fajtán érdemes elgondolkodnod. Ő ugyanis imád úton lenni a gazdival, szívesen túrázik, futkározik, és nem az a típus, aki szeret egy helyben otthon ülni. Ha magaddal tudod vinni ezekre az alkalmakra, nagyon jól össze fogtok passzolni.
Forrás: Más néven svéd tacskókopónak is nevezik ezt a fajtát. Szüksége van a kiegyensúlyozott rutinra, azaz igényli, hogy legyen valamiféle rendszer az életében, ám azon felül nagyon jól alkalmazkodik másokhoz. Arról nem is beszélve, hogy egyedül is jól érzi magát. A bundája kimondottan ellenálló, és nem igényel sok fésülést.