Galéria

Sztárok, akiket forgatás közben rúgtak ki

Forrás:

A Rómeó és Júlia főszerepét eredetileg Natalie Portman kapta meg, aki izgatottan vetette bele magát a munkába. Azonban ahogy elkezdődött a forgatás, a készítők észrevették, hogy a 14 éves színésznő kisgyereknek látszik az akkor 21 éves Leonardo DiCaprio mellett. Annyira furán mutattak együtt, hogy végül kénytelenek voltak elküldeni Natalie-t, és a helyére vették fel Claire Danes-t.

Forrás:

Robert Downey Jr. kapta meg a Gravitáció főszerepét, a készítők pedig izgatottan kezdtek el dolgozni vele. Azonban hamar kiderült, hogy nem megfelelő erre a szerepre, mivel nagyon szeret improvizálni felvétel közben. 'Robert nagyon tehetséges, de a technológiai aspektusok, amiket a film bemutatott, túl nagy kihívás volt az ő színészi stílusának' - nyilatkozta akkoriban a rendező. Ezért kapta meg végül a munkát George Clooney.
Forrás:

A Komfortos mennyország című filmben Mark Wahlberget láthattad, ám először nem neki ajánlották fel a munkát. Ryan Gosling szerepelt volna a filmben, de egy nappal a forgatás előtt le kellett mondania a feladatról. A rendező ezt viszont nem bánta, mert az előkészületek alatt több problémája is akadt a színésszel, aki nem értett egyet azzal, ahogy a karaktere kinézett a filmben.
Forrás: Katherine Heigl

Katherine Heigl a mai napig negatívan mesél a Felkoppintva című filmről, és utálta a szerepet, amit el kellett játszania. Azt már sosem tudjuk meg, hogy az eredetileg kiválasztott színésznő is így érzett volna-e a sztorival kapcsolatban, ő ugyanis az utolsó pillanatban mégsem vállalta el a munkát. Anne Hathaway ugyanis meglátta a forgatókönyvben, hogy egy szülési jelenetet is el kéne játszania, és inkább lemondott a szerepről.
Forrás:

Az Amerikai pszichót el sem tudnánk képzelni Christian Bale nélkül, pedig majdnem DiCaprio lett a főszereplő! Először Christiant válaszották ki a filmre, azonban ekkortájt lett egyre felkapottabb a Titanic színésze. Így a készítők kirúgták a rendezőt és vele együtt Bale-t is, hogy megszerezzék maguknak Leót. Ő el is vállalta a munkát, majd a rajongói nyomásra (miszerint ezzel elrontaná a romantikus imidzsét, amit a Titanic-kal kialakított magának) visszamondta a szerepet; így végül újra Christiané lett a film.