Galéria

Ezektől lesz egészséges a hajad

Forrás: Az ideális mennyiségű hajmosás valahol heti 2-3 alkalom környékén van. Ha túl sűrűn mosod, csak felgyorsítod a zsírosodás folyamatát, egyre sűrűbben lesz szükség a tisztításra. Ezen kívül mindenképp figyelj arra is, hogy mosáskor ne legyen túl forró a víz, ne mosd ki a természetes olajokat belőle. Ahhoz hogy kicsit tovább bekkeld ki nem friss hajjal, lefekvés előtt fújj száraz sampont a tövekre, így egy egész éjszakája lesz, hogy beszívja.
Forrás: Hajmosás után már rohannál is a hajszárítóhoz, előtte jó alaposan megdörzsölöd, hogy minél kevesebb időt kelljen majd a meleg levegő alatt tölteni? Ez nem túl jó ötlet. Az erőszakos dörzsöléssel nagyon igénybe veszed a hajszálakat, ami nem tesz jót neki. Válassz inkább mikroszálas törölközőt, ami jó nedvszívó, csavard bele a hajad (figyelj arra, hogy ne törd meg fölöslegesen a hajszálakat) és hagyd úgy pár percig. 
Forrás: Bár reflex szerűen a hajtövektől kezdenél fésülködni, figyelj arra, hogy a hajvégeknél kezd! Ha a tövektől indulsz, a sok nyomás hatására elgyengítheted, illetve mire a végekhez érsz, összegubancolhatod a szálakat. Hajmosás előtt mindenképp fésüld át a teljes felületet, ezzel fellazítod a szennyeződéseket és kisimítod a gubancokat, így a sampon és a balzsam a legideálisabban oszlik el majd a tincseken. 
Forrás: Ugyanis egyáltalán nem mindegy, hogy mivel mosol hajat! Szánj időt arra, hogy átbogarászod a samponos flakonon szereplő összetevőket és kiszűröd a szilikon tartalmú termékeket. Ez a mesterséges lipid ugyanis szinte kimoshatatlan réteget képez a hajszálakon, ami ugyan sejmesebb felület látszatát kelti, de koránt sem egészséges. Az Yves Rocher megújult hajápoló termékei nem tartalmaznak szilikont és a környezetben nem lebomló polimereket, valamint egyes termékek esetében már a szulfát kivonásra került
Forrás: Nem csak az a fontos, hogy külsőleg mivel kezeled a hajad, hanem az is, hogy belülről mivel igyekszel táplálni. Az omega-3-ban gazdag halak erősítik a fejbőrt, a gabona B-vitamin tartalma a zsírtermelést szabályozza, a lencsében megtalálható cink és vas pedig gyorsítja a haj növekedését és megakadályozza a hajhullást. Az Yves Rocher legújabb hajápolói bio agavé kivonattal segítenek elérni a dúsabb, erősebb hajszálakat.