Galéria

6 film, amit a tesztközönség miatt nagy mértékben újra kellett forgatni

Forrás: A második Deadpool-film tesztközönsége imádta a vicces szuperhőst és az ütős poénokat, de azt nagyon nem szerették, hogy Kábel és Domino egyaránt nagyon keveset szerepeltek a képernyőn. Hogy kedvezzenek a nézőknek, számtalan új jelenetet vettek fel a két karakterrel, ami valóban hozzátett a filmhez.
Forrás: Eredetileg az volt a készítők terve, hogy a film a Batman Superman ellen folytatása lesz, ám ez nagy bukás volt a mozikban. Ekkortájt már javában zajlottak a munkálatok Az Igazság Ligájánál, a rendező pedig annyira aggódott a film miatt, hogy a sztori 20%-át teljesen újraforgatta, figyelembe véve a negatív kritikákat.

Emiatt Victor Stone teljes átalakulását kivágták, és számtalan párbeszédet rövidebbre fogtak. Supermannek szinte minden jelenetét újraforgatták, beletettek pár infót Csodanő múltjáról, ezek pedig egészen átformálták a film atmoszféráját.
Forrás: A Titanic első megvágott verziója 5 óra hosszúságú volt! Végül James Cameron hallgatott a nézőkre, és számtalan részletet kivágott, köztük Jack és Caledon hosszas verekedését, vagy a túlélők megmentését. Sőt, valójában a befejezés az lett volna, hogy Rose kincsvadászokkal küzd meg az ikonikus gyémántért, ami elég különösen nézett volna ki. Ezért inkább a szomorú, már jól ismert lezárást választotta a rendező.
Forrás: Az IMDb szerint is ez a világ egyik legjobb filmje, de nem sokon múlt, hogy egészen más kritikák szülessenek róla. Frank Darabont, a film rendezője eredetileg úgy tervezte, hogy a befejezés cseppet sem lesz optimista: azt a kérdést akarta feszegetni, vajon Red képes-e beilleszkedni kiszabadulása után, a válasz pedig egy határozott "nem" lett volna. A tesztközösség viszont annyira utálta a negatív lezárást, hogy a rendezőnek nem volt más lehetősége, mint újraforgatni a befejezést azzal, hogy Red és Andy ismét találkoznak.
Forrás: A készítők annyira tartottak attól, hogy a Batman Superman ellen hibáját követik el, hogy bár a film korai kritikája pozitív volt, mégis számtalan változtatást eszközöltek rajta. Eredetileg sötétebb, drámaibb hangulata volt a sztorinak, de végül vidámabb, viccesebb irányba indultak el, valamint a korábbi változat Harlie és Joker kapcsolatát helyezte volna a középpontban, amit kivettek inkább belőle. Az átalakítások viszont nem voltak túl sikeresek, hiszen a kritikusok eléggé lehúzták a filmet.
Forrás: A romantikus vígjáték óriási siker volt, főszerepben Julia Robertsszel és Richard Gere-rel, ami természetesen happy enddel ért véget. De ez nem volt mindig ennyire magától értetődő! Eredetileg a film úgy fejeződött volna be, hogy Edward kilöki Viviant az autóból, és utána dobja a pénzt is, amivel tartozott neki.

A Disney stúdió viszont annyira ellenezte ezt a befejezést, hogy kérték a rendezőt, forgasson le még néhány lehetséges lezárást. A nézők pedig értelemszerűen a vidám befejezést kedvelték, így emiatt a film korábbi részeiből is újra kellett forgatniuk, hogy pozitívabb legyen a teljes hangulat.