Galéria

Így élt Meghan Markle, mielőtt hercegné lett belőle

Forrás:

11 éves korában egy házi feladat kedvéért a reklámokban kellett elmélyednie. Ekkor hallott egy olyan mosogatószer hirdetést, amivel kizárólag a nőket célozták meg. “Szerintem nem helyénvaló, hogy a gyerekek úgy nőnek fel, hogy azt gondolják, minden az anyukák dolga” – mondta ekkoriban. Édesapja bátorította, hogy írjon minden fontos embernek, aki csak eszébe jut, Meghan pedig megfogadta a tanácsát: még Hillary Clintonnak is írt. Elérte a célját: a kérdéses cég megváltoztatta a szlogenjét, a “nők” szót kicserélték az “emberek” szóra.


Forrás:

Ami a körülményeket ismerve nem meglepő: édesapja, Thomas Markle Emmy-díjas világosító, és gyakran magával vitte lányát a forgatásokra. Meghan egy katolikus lánygimnáziumba járt, így egészen különböző tapasztalatokat szerezhetett az iskolában és a papa munkahelyén. “Tíz éven át iskola után minden nap a Rém rendes család forgatásán lógtam, ami igazán vicces és perverz hely egy katolikus iskola egyenruhájában feszítő kislánynak ­– mondta erről Meghan. ­– Az apám gyakran mondta: 'Meg, miért nem mész át és segítesz a büfében? Ez nem éppen a te 11 éves szemeidnek való'.”


Forrás:

Mert hát ugyanúgy megküzdött a komolyabb szerepekért, mint mindenki más. És amíg tévésorozatok válogatásaira járt, egy ideig a Deal or No Deal című népszerű televíziós vetélkedőben volt bőröndös lány. A műsorban a versenyzőknek 26, különböző mennyiségű készpénzt tartalmazó bőröndből kellett választaniuk. “Enyém volt a szerencsétlen 26-os, amit valamiért soha senki nem választott ­– mesélte Meghan. – Az örökkévalóságig ott álltam a borzasztóan kényelmetlen, olcsó magassarkúban, vártam, hogy valaki kiválassza a számomat és végre leülhessek.”


Forrás:

Hiszen Los Angelesben született és töltötte a gyerekkorát, ami jóval nyugisabb volt, mint férjéé. Pedig az ő szülei is elváltak, amikor Meghan 6 éves volt. A válás után Meghan jógaoktató és szociális munkás édesanyjával, Doriával élt. Édesapjának két gyereke volt már az előző házasságából, Meghan azonban ritkán találkozott velük, mivel féltestvérei több mint tíz évvel idősebbek nála. Ja, és a teljes neve Rachel Meghan Markle, vagyis ugyanaz a keresztneve, mint karakterének a Briliáns elmék című sorozatban.


Forrás:

A sorozatot 2011 és 2018 között forgatták. Előtte Meghan feltűnt olyan filmekben, mint a Förtelmes főnökök és az Emlékezz rám, valamint olyan tévésorozatokban, mint a 90210, a New York-i helyszínelők, a Miami helyszínelők és a Knight Rider.


Forrás:

És egyáltalán nem bánta, kedvelte ezt az elfoglaltságot. Ráadásul egész ügyesen kanyarintotta a betűket, így aztán jó kis feladatokat kapott: sztárok esküvői meghívóit írta meg, a Dolce & Gabbana divatcég pedig a celebeknek küldött karácsonyi képeslapjait bízta rá.


Forrás:

Amikor a Briliáns elmék befutott, Rachel Zane szerepével Meghan is sztárrá avanzsált. Mivel a sorozatot Torontóban forgatták, Meghan évente körülbelül nyolc hónapot töltött Kanadában, így igazán otthon érezte magát ott. Seaton Village negyedben bérelt egy három hálószobás, két fürdőszobás házikót és összehaverkodott a helyi nagymenőkkel, például Jessica és Ben Mulroney-val – az előbbi Justin Trudeau feleségének divattanácsadója, az utóbbi pedig egy korábbi miniszterelnök fia.


Forrás:

Trevor Engelson producerrel Meghan 2004-ben ismerkedett meg. Hat év múlva Jamaikában tartották meg a négynapos tengerparti esküvőt. Nem sokkal ezután kezdte meg kétlaki életét Meghan – a távkapcsolat nem működött Toronto és Los Angeles között, így 2013-ban elváltak.


Forrás:

A színészek nagyon közel álltak egymáshoz, szabad hétvégéiket együtt töltötték a főszereplő, Patrick J. Adams nyaralójában a kanadai Georgian-öbölben. “Amikor nem a kamera előtt álltunk, akkor hajnalig társasoztunk és skót whiskyztünk” – emlékezett vissza Meghan.


Forrás:

Mert amikor éppen nem szerepelt a tévében, akkor nézni is szerette. Kedvencei közé tartozott még a Csajok és a Híradósok című sorozat is.


Forrás:

Amikor még nem volt a királyi család tagja, The Tig nevű blogján Meghan szabadon megoszthatta nézeteit gasztronómiáról, utazásról, divatról és szépségápolásról. Három éven át posztolt recepteket, celebinterjúkat, bennfentes utazási tippeket ­– ma már csak az elköszönés olvasható az oldalon.


Forrás:

Kedvencei közé tartoznak a zöld levek, a halas taco, az adobo csirke (egy fülöp-szigeteki specialitás), a cioppino (olasz-amerikai halragu) és a fodroskel-csipsz. A grillcsirkét is imádja – állítólag éppen ezt készítettek Harry-vel, amikor a herceg megkérte a kezét.


Forrás:

Amikor az autóját átvitette Kanadába, a hátsó ülésen ott csücsült a kedvenc turmixgépe is. Nem tudott meglenni nélküle, nap mint nap készített vele pesto-t vagy smoothie-kat.


Forrás:

Egy hosszú nap végén nincs amit jobban élveznék, mint egy pohár bor” – írta egyszer egy blogbejegyzésben. “Korábban a 'mindegy, csak vörös legyen' nézet híve voltam, de aztán felnőttem, csakúgy, mint az ízlésem.” A Tignanello nevű vörösbor ihlette egykori blogjának nevét is.


Forrás:

Meghannak azelőtt is voltak híres barátai, mielőtt Harry-vel találkozott. A teniszlegendával például 2014-ben barátkoztak össze egy tévés sporteseményen. Hamarosan bizalmas barátokká váltak: Meghan utazásai alatt is Serenával osztotta meg érzéseit, ott szurkolt a meccsein, és amikor csak tudtak, együtt ebédeltek. Serena Williams ott volt a hercegi pár esküvőjén is, olyan hírességek társaságában, mint Oprah és Amal Clooney.