Galéria

Könyvek, amiket el kell olvasnod, ha szeretted A szolgálólány meséjét

Forrás:

Ez a történet nagyon sok vonásában hasonlít A szolgálólány meséjéhez. A sztori Amerikában játszódik, ahol az emberiség felét elnémítják. A kormány ugyanis új törvényt hoz be: a nők mostantól napi 100 szónál többet nem mondhatnak ki. Rövidesen nem lehet munkájuk. A lányokat többé nem tanítják meg írni és olvasni. A nőknek semmibe sincs beleszólásuk. Dr. Jean McClellan egyszerűen nem tud belenyugodni a helyzetbe, és hogy kiálljon gyermeke, valamint a többi nő mellett, megpróbál szembemenni a törvényekkel.
Forrás:

A történet 60 évvel azután játszódik, hogy egy vírus során szinte minden férfi meghalt a Földön. A hatalom a nők kezébe került: nincsenek háborúk, az irigységet nem tolerálják, és a bolygó életbentartása a legfőbb cél. A 14 éves River nem is tudott arról, hogy léteznek még fiúk: egészen addig, míg nem találkozik össze véletlenül Masonnel. Ekkor derül ki számára, hogy pontosan mi történik a színfalak mögött.
Forrás:

Egy olyan világban játszódik a történet, ahol a lánygyermekek már nem természetes úton születnek. Őket ezek után iskolákban képezik ki arra, hogyan kell a férfiak vágyait kielégíteni, míg készen nem állnak arra, hogy társakká váljanak. Ezek után fiú gyermekeket kell szülniük, míg 'hasznosak' a társadalom számára. Freida és Isabel biztosak abban, hogy év végén őket kiválasztják, hiszen nagyon ígéretesek az osztályban. Azonban Isabellel megtörténik a 'legrosszabb': elkezd hízni, és nagyon úgy fest, hogy mégsem lesz senki felesége... De mi történik akkor, ha valakit nem választanak ki?
Forrás:

Amerika nem is olyan távoli jövőjében játszódik a történet, amikor a technológia már szerves része az emberek hétköznapjainak, és a meddőség egyre nagyobb problémává válik. Ebbe a világba tér haza a tengerészgyalogos Carter, akinek két lánytestvére van. Fred csodával határos módon babát vár, ami valódi rejtély mindenki számára, miközben húga, Gardner nyomtalanul eltűnik. Miközben testvérét próbálja megtalálni, olyan titkokra bukkan rá, amelyekre senki sem számított.
Forrás:

Egy olyan világba csöppenünk bele, ami nagyon hasonlít a mostanihoz. Egészen addig, míg egy nap valami furcsa történik szerte a bolygón: a tinédzser lányok egyszerre veszik észre, hogy különleges képességgel rendelkeznek, és képesek a kezeikből áramot lövellni. Vagyis lényegében komoly fájdalmakat tudnak okozni másoknak, sőt, halált is. Ezért aztán fokozatosan elkezd átalakulni a világ, és a fiatal lányok kezébe kerül a hatalom...