Galéria

Tippek leégésre!

Forrás:

Tejföl, natút joghurt

Főként az arcra, de az egész testre is alkalamas lehet, ha hideig tejfölt vagy natúr joghurtot kenünk a bürönkre. A leégés egyik legkellemetlenebb tünete a húzódó és égő bőr. Erre tökéletes megoldást nyújtanak az említett tejtermékek, hiszen elősegítik a regenerálódást és felgyorsítják is azt.


Forrás:

Epres pakolás

Kevesen ismerik, mégis nagyon hatásos. Az eperben olyan vitaminok találhatók, amik esgíthetik a leégett bőrt a gyógyulásban. Szeletelj fel néhány szem hideg epret, tedd az arcodra 6-7 percig, míg be nem szívja bőröd a nedvességet. Próbáld ki, mert tényleg segít!


Forrás:

Fekete tea

Bár elsőre furcsának tűnhet, hogy teával gyógyistuk a leégett bőrt, mégis érdemes kipróbálni. A fekete tea összetevőinek köszönhetően elősegíti az égett terüelt gyógyulását. Készíts hát egy bögre fekete teát, hagyd kihűlni, majd vattapamacs segítségével a hideg teával kenegesd át a leégett felületet.


Forrás:

Aloe vera

Az aloe vera számtalan formában létezik már, régóta használatos gyógynövény. A leégett bőrre mégis az egyik, ha nem a legjobb megoldást jelentheti, ha aloe vera sprayvel fújod be a testedet, vagy aloe vera zselével kened be a problémás és fájdalmas részeket. Hűsít és gyulladáscsökkentő hatása is van.


Forrás:

Hűsítsd magad kívül-belül!

Napégés után az egyik legkellemetlenebb tünet az égő, húzódó bőr. Ha tehetjük tartózkodjunk hűvös, légkondicionált helyen, és igyunk rengeteg folyadékot, pótoljuk szervezetünk tartalékait.