Galéria

10 helyszín a kedvenc filmjeidből, amit a valóságban is láthatsz

Forrás: Rengeteg jelenetet közönhetünk a New York tüdejének is nevezett parknak. Többek között a Hair, a Reszkessetek betörők 2. című filmekben is fontos szerepet játszik, de az itt található Bethesda Terrace-on házasodott össze Blair és Chuck is a Pletykafészek c. sorozatban, és a Szex és New York
szinglijei is gyakran jöttek a parkba sportolás közben csevegni.
Forrás: Steven Spielberg München című, a tragikus olimpia eseményeit feldolgozó filmjének több jelenetét is Máltán forgatták. Az ódon hangulatú város
temploma előtti tér olasz kisvárosként tűnik fel, míg az ott található kávézó pizzázóvá vált a mozivásznon.
Forrás: Rengeteg filmet forgattak már e meseszép szigeten – nem véletlenül. A mészkősziklákkal körbevett öböl tökéletes hátteret szolgáltat bármilyen műfajú mozinak. A James Bond-öbölnek is nevezett helyen forgatták a szóban forgó titkosügynök 1974-es kalandját, Az aranypisztolyos férfit, a Csillagok háborújában pedig a vukik Kayshyyyk bolygójává változott.
Forrás: A Drágán add az életed! kultstátuszú akciófilmben Nakatomi Plazanak átkeresztelt toronyépületben küzd meg Bruce Willis a gonosz terroristákkal. A való életben itt található a nagy filmgyár, a Twentieth Century Fox központja is. Valószínűleg ezért is forgattak itt több híres filmet: többek között a Harcosok klubja, a Féktelenül és a Pancserock c. alkotásoknak biztosított helyszínt.
Forrás: Az igazi Potterheadek bizonyára jól tudják, hogy a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolát több, a mugli világban is létező helyszínből ollózták össze. Például az iskola Nagytermét ez a templombelső inspirálta. Az oxfordi campuson járva szinte érezni a megelevenedett varázst!
Forrás: Azt mindenki tudja, hogy Sherlock Holmes a Baker street 221b szám alatt lakik – viszont a Benedict Cumberbatch és Martin Freeman-féle sorozatban nem ott, hanem valójában ezen a címen található az a bizonyos lakás, ahol a szuperokos agglegények éltek. Az ajtó mellett sokáig egy kávézó (a sorozatban is„szereplő” Speedy büfé) üzemelt, de a helyiség egy ideje üresen áll.
Forrás: A Szellemirtók New York-i központja ebben a kerületben, a 14 North Moore Street alatt található, legalábbis kívülről, mivel a belső jeleneteket másik helyszínen vették fel. Az épület a valóságban a Hook & Ladder Company #8 elnevezésű tűzoltóközpont, ami a mai
napig működik.
Forrás: Trónok harca rajongóknak szinte kötelező egy máltai körút, hiszen Horvátország mellett talán a szigetországban forgatták a kvázi középkori sorozat legtöbb jelenetét. Az egyik kultikus helyszín a kolostor kertje (amely a Vörös Torony palotakertjét „alakította”), ahol az 1. évadban a jobbra érdemes Ned Stark szembesítette Cersei Lannistert azzal, hogy ismeri a titkát.
Forrás: Már tíz éves a lenyűgöző látványvilágú opusz, az Avatar (melynek folytatása 2020-ra várható). A minden idők legnagyobb kasszasikerét leggyorsabban robbantó film egyik titka a csodás helyszínekben rejlett. Pandóra lebegő szikláit ugyanis a kínai Tianzi sziklák inspirálták: az itt forgatott részeket digitális utómunkálatokkal varázsolták még inkább földönkívüli szépségűvé.
Forrás: A piac területén található a The Globe kocsma, ami felett Birdget Jones lakott a filmekben. A közelben lévő Park Street 15 pedig a Ravasz, az Agy és a két füstölgő puskacső több jelenetéből is ismerős: ez volt a banda törzshelye. De ugyanezen a környéken forgatott Sean Connery, Catherine Zeta-Jones a Briliáns csapda című film készítésekor, Harry Potter és Mark Darcy is megfordult errefelé.