Galéria

6 étel és ital, amit az egészséged érdekében nem mindegy, hogy mikor fogyasztasz

Forrás: Noha ez a gyümölcs jó választásnak tűnhet reggel, azonban ha üres gyomorra fogyasztod, nem növeli, hanem inkább csökkenti az energiaszintedet! Először azt fogod tapasztalni, hogy egészen felpörögtél, köszönhetően magas cukortartalmának, ám rövidesen elfog a mérhetetlen álmosság, valamint az erőteljes éhség. Sőt, üres gyomorra fogyasztva még akár hasmenést is okozhat.

A legjobb, ha más élelmiszerekkel kombinálod, amennyiben feltétlenül reggeli gyanánt akarod fogyasztani.
Forrás: Gyerekként te is megszoktad, hogy a napodat egy pohár tejjel kezded? Felnőttként ez már nem annyira jó szokás sajnos, ugyanis a tejet nem könnyű megemészteni, és ha ezek után még étkezel is, az gyomorfájdalmakat és gyomorégést okoz.

Ezért lehetőleg inkább este igyál egy pohár meleg tejet, miután már tudod, hogy nem eszel többet. Lenyugtatja a testet, és segít a pihentető alvásban is.
Forrás: Sokaknál bevett szokás, hogy rögtön ébredés után már isszák is az első csésze kávét, azonban ez valójában teljesen felesleges az energiád szempontjából. Kutatások bizonyították, hogy ha étkezés előtt iszol kávét, azzal a tested fokozatosan toleranciát alakít ki a koffeinnel szemben, azaz egyre kisebb hatását fogod érezni. Az ébredésed első órájában a tested kortizolt termel, és fontos volna, hogy ezt a folyamatot ne zavard meg a kávéval.

Úgyhogy a legjobb, ha vársz egy órát, például amíg beérsz a melóba, és ott iszod meg az első csészét.
Forrás: Tudjuk jól, hogy a cukros ételekből minél kevesebbet kell enni, de van, hogy nem tudunk ellenállni a kísértésnek. A gond azonban ott kezdődik, ha az édességet nasiként fogyasztjuk, mivel nagyon megemeli a vércukorszintet, ami ezt követően le is zuhan, ez pedig nagy fáradtságot okoz.

Ezért legközelebb, ha nagyon kívánod az édességet, inkább közvetlenül ebéd után egyél egy sütit. Ez segít abban, hogy ne ugorjon meg hirtelen a vércukorszinted, így az álmosság is kisebb mértékben köszönt rád az evés után.
Forrás: Bármennyire is jó érzés este sushit vagy egyéb rizses ételt enni, sajnos nem a legjobb ötlet. Ez ugyanis sok összetett szénhidrátot tartalmaz, amit a testednek hosszabb időbe telik feldolgozni. Amivel alapjáraton nincs is semmi gond, hiszen energiával tölt el; ám lefekvés előtt fogyasztva súlygyarapodáshoz vezethet.

Ezért javasolják, hogy inkább ebédre egyél rizst, vacsorára pedig válassz könnyedebb ételt.
Forrás: Ez a gyümölcs magas rosttartalommal rendelkezik, és természetes savtartalma segíti az egészséges emésztést. De este nem ajánlott fogyasztani, mivel a benne lévő sav felgyülemlik a testedben, és gyomorfájdalmakhoz, gyomorégéshez vezet. Este ugyanis lelassul az emésztésed, így hosszabb időbe telik feldolgoznia az almát.

Inkább a reggeleket indítsd vele, hiszen ilyenkor gyorsítja az emésztést.