Galéria

6 dolog, amit ne tárolj a padláson

Forrás: Hiába tűnik biztonságos helynek a padlás, a gyapjú darabokat inkább ne tedd ide. A nyári hőség, a pára, majd az ezt leváltó hideg ugyanis tönkreteszi az anyagot, arról nem is beszélve, hogy észrevétlenül számtalan molylepke és múzeumbogár rejtőzködhet ott, amelyek hatalmas károkat okozhatnak szőnyegekben, egyéb szövetekben.
Forrás: A régi laptopod, amit már nem használsz, vagy egy televízió, ami ugyan működik még, de épp lecserélted; ezeket könnyű felpakolni szem elől a padlásra, de hamarosan azt tapasztalhatod, hogy nem működnek már. Egy nyári napon itt rendkívül meleg van, ami minden elektronikai eszközre nézve káros.
Forrás: Egy bőrfotelt, esetleg egy ruhadarabot kimondottan megvisel a padláson lévő hőmérséklet. Ha párás a levegő, foltossá válhat a nedvesség miatt, de ha túl szárazak a körülmények, megrepedezik a felülete.
Forrás: Jó, ha van az otthonodban poroltó készülék, de ne a padláson keress neki helyet. Ezeket ugyanis bizonyos hőfok felett nem lehet tárolni, mert ez rövidíti az élettartamát, ami nagy baj lehet vészhelyzet esetén.
Forrás: Ha maradt a legutóbbi festésből, ne a padláson tárold a dobozokat. A meleg és a hideg egyaránt tönkreteszi a minőségét, arról nem is beszélve, hogy ha nincs rendesen lezárva, hamar ki is száradhat!
Forrás: Hasonló a helyzet a könyvekkel is. Ha azt szeretnéd, hogy évek múltán is jó állapotban legyenek, ne olyan helyiségbe rakd őket, ahol pára, nedvesség és szárazság egymást követően érheti őket.