Galéria

Sárgabarackos receptek

Forrás:

Talán nem gondolnád, de isteni szendvicsbetét is lehet belőle. Jól illik hozzá a sonka, bacon, bazsalikom, balzsamecet, a brie- vagy kecskesajt és az olajosmagvak is. Ha ezekkel töltesz meg egy duplaszendvicset, amit aztán bedobsz egy toast- vagy grillsütőbe és leöntöd balzsamecettel, megnyalod mind a tíz ujjadat, ezt garantálhatom.


Forrás:

És ha már a szendvicseknél tartunk, akkor talán nem lesz már annyira megdöbbentő, hogy pizzafeltétnek is szuper választás lehet a sárgabarack. Komolyan beszélek: százszor fantasztikusabb lesz a végeredmény általa, mint az ananászos hawaii pizza. Kombináld a barackot rukkolával, kecskesajttal, a már említett balzsamecettel és baconnel.


Forrás:

A barack nem csak gyümölcssalátákba való, hanem zöldséges változatokba is, aminek az alapja lehet quinoa, köles, vadrizs vagy kuszkusz, ezek mellé kerülhet egy jó adag paradicsom, retek, újhagyma vagy lilahagyma, zöldfűszerek, pirított magvak és persze a sárgabarack nyers vagy akár grillezett formában. Ne mondd, hogy nem hangzik ínycsiklandóan, emellett még szuperegészséges is!


Forrás:

Véleményem szerint két – igen szélsőséges - tábor létezik: az egyik, akiket lever a víz a húsok és gyümölcsök kombinációjától, a másik csoport tagjai pedig egyenesen odáig vannak értük. Míg a narancsos kacsa vagy az almás sertéssült közismert és egyben közkedvelt párosokat alkotnak, addig sokan nem tudják, hogy a sárgabarack milyen fantasztikus csirkével, pulykával, borjúval vagy lazaccal. Tartozz bármelyik csoporthoz is, egyszer érdemes lenne tenned velük egy próbát.


Forrás:

Ha jót akarsz magadnak, ezt a fasírt receptet te is kipróbálod, hiszen már a hozzávalókból is kiderül, hogy milyen izgalmas és ízletes lesz a végeredmény. Édesburgonya, csicseriborsó, hagyma, koriander, kömény, zsemlemorzsa, tojás, dió, főtt mirelit gesztenye, zsálya, petrezselyem és persze sárgabarack kerül bele, amihez a hozzávalókat fel kell aprítani, a hagymát ledinsztelni, majd a mi egybesült fasírtunkhoz hasonlóan összekutyulni és megsütni.