Galéria

11 dolog, amit inkább ne csinálj a repülőn

Forrás: Tudjuk, hogy már milliószor hallottad, de az életed is megmentheti, ha éppen újra hallod és emiatt jut eszedbe hirtelen mit kell tenni, ha baj van. Amellett, hogy a szöveget meghallgatod, vess egy pillantást arra, hol a legközelebbi vészkijárat. Ha sötétben adódik gond, már nem lesz időd felfedezni. 
Forrás: Senki sem fog kedvelni, ha ilyennel viccelődsz, ráadásul a stewardessek le is szállíthatnak ilyen miatt.
Forrás: Ebben nincs egyértlemű határozat, de alapvetően evés előtt kis idővel és evés után kis idővel nem illik hátrahajtani a széket. 
Forrás: Amellett, hogy nem illendő kapatosan ücsörögni a repülőn, különösen ha ilyenkor partihnagulatba kerülsz, nem is gondolnád mennyire dehidratálttá tesz. 
Forrás: Te sem szeretnéd, ha valaki úgy ülne melletted, hogy szardella van tonhal esetleg hagyma szaga van. Ennél rosszabakat nem is sorolunk. Figyelj oda arra, hogy mit eszel és ha lehet, tartózkodj az erős illatanyagokat tartalmazó ételektől. 
Forrás: Az utaskísérőknek nem az az alapvető dolguk, hogy neked ugráljanak. Ha nem érzed jól magad, vagy éjjeli repülés közben leszel szomjas, akkor jelezz nekik bátran, minden egsyéb esetben próbálj meg türelmes lenni. 
Forrás: Nem túl kedves és udvaris dolog odatenni a táskád, ahol nem ülsz. Néhány hátulsó sorban helyet foglaló utas előre szokta pakolni a táskáját azért, hogy aztán ne kelljen sokat cipelni és hamarabb lejusson. Tégy egy szívességet mindenkinek és te ne lég ilyen.
Forrás: Nem illik az összes cuccod - kabát, kistáska, bőrönd, reptéren vásárolt cuccok - a fejed felé rakni. Ha így teszel, másnak ugyanis nem jut majd elég hely. Te mit szólnál, ha előtted valaki teletömné az ülésed feletti egyetlen rakodó lehetőséged?
Forrás: Oké, ha leveszed a cipőd, hogy kinyújtóztasd a lábad. Az viszont nem oké, ha ez az előtted vagy melleted ülő utast zavarja. Nem illik a lábujjaiddal átintegetni sehová.
Forrás: Mások személyes terébe belemászni ezen a kicsi helyen illetlen és igazából veszélyes is. Nem tudhatod, hogy mennyire beszámítható, aki mögötted ül... Szóval nem szép dolog átlógatni a lófarkat, elfoglalni az összes karfát és az ici-pici helyedhez úgy nyerni teret, hogy ezzel mást kellemetlen helyzetbe hozol.