Galéria

Tippek szúnyogok ellen

Forrás:

Kávésok, figyelem! Nem csak bőrradírnak (is) jó a kávézacc, de ha grillezés után rászórjátok a forró parázsra, a füst távol tartja majd a szúnyogokat!


Forrás:

Füstölő, mécses vagy illóolaj formájában is hatásosak az alábbi illatok szúnyogok ellen: fodormenta, narancs, citrom, szegfűszeg, eukaliptusz. Ha párosítod őket, még hatékonyabb: narancsba a szegfűszeg a dupla dinamit!


Forrás:

Önts egy tálba kis almaecetet, amely először odavonzza a szúnyogokat, aztán csapdába is ejti őket.


Forrás: Nem csak az illatok, de már maguk a fűszernövények is nagyon hatásosak lehetnek a szúnyogok ellen - például már rögtön a kertbe, a teraszra, balkonra, de akár a konyhába is. Sőt, az igazán elszántak a bőrükbe is dörzsölhetik őket. Nagyon hatásos például a borsmenta, a citromfű, a körömvirág, a levendula, az oregánó, a rozmaring, a babér, a bazsalikom, a rozmaring, a zsálya és a kamilla.
Forrás:

A fokhagyma olyan jolly joker, mint a citrom vagy a szódabikarbóna – mindenre jó! Például a szúnyogok ellen is! Mivel nagyon erős az illata, elűzi a szúnyogokat. Úgyhogy mehet reggel-délben-este a fokhagymás pirítós. :)


Forrás:

Állítólag a szúnyogok kedvenc "eledele" azoknak a vére, akiknek a szervezetében nincs elegendő B-vitamin. Úgyhogy ez beszédes is lehet: ha téged szeretnek a szúnyogok, akkor ideje elmenni egy vérvételre és ha tényleg B-vitamin hiányod van, akkor elkezdeni pótolni.


Forrás: Ha esetleg nem lenne még ventilátorod, érdemes beszerezni egyet - akár kültérre is, ami ugyanis a szúnyogokat érinti: a ventilátor elfújja a problémádat. Ha működésben van, megúszhatod a csípéseket!