Galéria

Mindennapos szépségpraktikák: valóban működnek? Eláruljuk!

Forrás:

Nem! Mindennapos használatnál valójában egy-két havonta le kellene cserélned a szempillaspirálodat. Higiéniai okok miatt még az új generációs termékeket is érdemes rendszeresen cserélni - hiába készülnek ún. everfresh technológiával, amelynek köszönhetően nem száradnak ki ennyi idő alatt.


Forrás:

Igen! A szempillagöndörítőt sose használd spirálozás után, kizárólag közvetlenül előtte. Amint megszárad a festék, törékenyebbé válnak a szempillák. Ha ezután formázod a pilláidat, töredezetté válhatnak vagy akár teljesen ki is hullhatnak.


Forrás:

Nem! Az új technológiával készült balzsamok a felvitel után azonnal leöblíthetőek. Ha azonban a terméken fel van tüntetve valamilyen hatóidő – többnyire három-öt perc -, akkor ezt érdemes figyelembe venni.


Forrás:

Nem! A nedves borotváláshoz mindenképpen borotvazselét használj, mert a benne lévő bőrnyugtató hatóanyagok megvédenek a gyulladásoktól. A beépített zselés párnával ellátott, új generációs borotvák a vízzel való érintkezés során habot képeznek.


Forrás:

Nem! Sok nő rossz szokása a rázogatás, mely során légbuborékok keletkeznek a festékben, amely használat után csúnya nyomot hagy a lakkon. Használat előtt jobb, ha csak két tenyered között oda-vissza görgeted az üveget, ezzel eloszlathatod a pigmenteket.


Forrás:

Igen! A sütőpor tényleg eltávolítja a fogakról az elszíneződéseket, a benne lévő nátrium-karbonát azonban gyengíti a fogínyt. Használj inkább fehérítő hatású fogkrémet, amely – a közhiedelemmel ellentétben – agresszív csiszolóanyagok nélkül távolítja el a lerakódásokat.

 


Forrás:

Nem! A szemkörnyék bőre roppant érzékeny, éppen ezért elővigyázatosan kell bánni vele. Fontos: sose dörzsöld! A micellás termékek gyorsan eltávolítják a sminket és a lerakódott szennyeződéseket, ráadásul kifejezetten alaposak is. Cseppents belőle egy keveset a vattakorongra, majd finoman nyomd a szemedre és rövid ideig hagyd hatni.


Forrás:

Igen! Forró fürdő helyett tusolj inkább langyos vízzel. Ezenkívül cseréld le a tusfürdődet egy ápoló hatású, tusoló olajra. Az olaj gyengéd a bőrhöz és egyensúlyban tartja a vízháztartást.