Galéria

Így tisztítsd meg a vágódeszkát a baktériumoktól és szagoktól

Forrás: Az ecetben megtalálható az ecetsav, ami egy nagyon hasznos fertőtlenítő hatású összetevő. Ha ezzel kezded el lemosni a vágódeszkát, azzal teljesen el tudod tüntetni a felületéről a különféle baktériumokat. Csak szimplán önts belőle egy szivacsra, és súrold meg. Ez a módszer a kellemetlen szagokat is eltünteti.
Forrás: Ha nincs időd vagy kedved ecettel belekezdeni a takarításba, akkor szimplán mosd el a vágódeszkát meleg vízzel és mosogatószerrel. Ha ezzel megvagy, töröld át a felületét egy olyan nedves ruhával, amit előtte belemártasz némi sóba. Ez segít megszabadulni a baciktól, fertőtlenít, és a kellemetlen szagokat is megszünteti.
Forrás: Fokhagymát, nyers húst, halat szeltél a deszkán, és ki nem állhatod a szagot, ami ezek után a fa anyagába beitta magát? Vágj félbe egy citromot, majd dörzsöld be vele a felületét. A citromsav önmagában nem fertőtleníti a fát, de a kellemetlen szagoktól gyorsan megszabadítja.
Forrás: Rengeteg dologra lehet használni a szódabikarbónát, és ebből egy a vágódeszka tisztítása! Készíts belőle te is pasztát úgy, hogy a port összekevered vízzel. Ha összeállt az állaga, akkor dörzsöld be vele a deszkát, majd a végén forró vízzel mosd le róla. Feloldja a szennyeződéseket és a koszt, ráadásul a zsírtól is gyorsan megtisztítja.